Tuesday, April 25, 2017

So Marrybrown

Assalamualaikum.
Yesterday, for the first time mek makan Marrybrown. Sebelum ni selalu aje lalu dan jeling jeling manja.  Tapi tak pernah plak mek singgah dan makan.  In fact mek tertarik jg tengok menu dia, sebabnya ada AYAM. hahaha.  As for your information, mek ni hantu ayam.  Bagi la ayam apa pun mek suka.  Tapi ayam tu kenalah tight, drumstick dan wings.  Lain part mek kurang especially bahagian dada.  So wherever mek makan ayam mek akan ambik tight laa offcourse jd first choice, tp kalau dah takde mek baru prefer other parts.   As long as ayam, its okay for me. HAHAHA.  sbb tu la mek ni dah jadi gemuk mcm ayam. :P 
Okay berbalik pada Marrybrown mek tadi..Bila mek tengok pada menu, most of the meals Marrybrown ni adalah burger dan ada juga nasi. Menu ayam tu tak banyak sangat.  So mek terus pilih this set sebab mek nampak ayam dia mcm best dan yummy sangat.  Ok bila mek buat observed dan investigated sendiri thru rasa, there were a few points yg mek boleh catch up kat sini.

1.  Ayam dia is way too big la dari ayam Mcd and almost like KFC size.

2.  Rasa ayam dia like a normal flavor.  Sedap aje, cuma mek rasa mcm dah terbiasa dgn tepung ni like tepung2 ayam goreng mek biasa beli.  

3.  Ayam dia crunchy dan  melompat gitu dalam mulut. LOL. but a bit oily.

4.  Coleslaw dia sedap juga, tapi that taste more to fruit salad.  macam manis2 sikit.  sbb dia ada campuran buah maybe.  tp mek prefer kfc punya lagi la.  mcm rasa pure cabbage gitu.

5. Mash potatoes dia okay aje.  Sama yang kita biasa buat dan makan. 

6. Roti dia lembut dan lagi sedap dari KFC.  like seriously.  mcm nak lagiiiii. please. 

7.  Price dia plak a bit difference aje dgn kfc dalam RM13 somethings, okay la kan sebab ayam die besor.

8.  Sos dia is more like tomato sauce dan kurang pedas.  For those yg prefer sos tomato tu tyme makan burger atau ayam maybe suka la kan dgn sauce ni.  

Overall everything was fine laah.  Sedap jg lah makan ayam dia sedar tak sedar sudah habis tinggal tulang aje.  HAHAHA. by the way ni mek pnya opinions la bila try set ayam Marrybrown ni.  Siapa yg dah cuba boleh la bagi opinion dia, tp kalau belum sila la mencuba yee. jangan plak jadi mcm mek, soo jakun.  Apa pon rasa ayam dia mek bedal ajaaa, asalkan ayam. HAHAHA.  





Tengah asyik membebel, mek terjumpa Fizo Omar that day.  Mek takdelah kata fans kpd fizo ni, tapi bila tgok ramai dok selfie dgn dia, mek join la skli. HAHAHAHA.
"Guana boh ore kelatey kitoo"? mek tanya dia. kekeke. (Kidding LOL)



Anyeong :*