Wednesday, April 12, 2017

Separuh Aku By NOAH

I like this song.  I like this song I want to cry. 


Image result for korean drama cry gif


Dan terjadi lagi
Kisah lama yang terulang kembali
Kau terluka lagi 
Dari cinta rumit yang kau jalani

Aku ingin kau merasa
Kamu mengerti aku, aku mengerti kamu
Aku ingin kau sadari
Cintamu bukanlah dia

Dengar laraku
Suara hati ini memanggil namamu
Kerna separuh aku, dirimu

Ku ada di sini
Pahamilah kau tak pernah sendiri
Kerana aku selalu
Didekatmu saat engkau terjatuh

Dengar laraku
Suara hati ini memangil namamu
Kerna separuh aku, dirimu....



Shesoernie got Married - Part 2

Assalamualaikum.
Seperti yg dijanjikan, malam ni mek nak update lagi pasal sambungan Shesoernie got married utk bahagian 2 plak.  (Orang lain yang kahwin, aku yang gedik). Ok once dah settled dgn akad nikah that night, so malam tu macam biasa lahh, malam bujang last buat mek ernie.  So we had such a long long talk dgn Ernie.  Tak delah long long sgt sbb dah ngantuk dan letih dgn majlis akad nikah, so sempat lah mengimbau kembali zaman2 duduk diploma dulu. kononnya malam last nk tido sebantal dgn mek, so malam tu kita berdengkur habis habisan sbb esok tu orang tu dah kena tido dgn suami. So mek ckp dkt Ernie, malam ni malam last mek bagi die pelok  mek. hahaha. Esok no more chance.  Ahh soo sad lah sbb shes sacrificed her own resting time sbb nak talk2 with mek, chimie, kakchik and malin. 

Since malam akad nikah kawan2 diploma kami tak attend pon, so taa sabar sangat tunggu depa for the next day.  Since dah bising dalam group nak jumpa hari sanding Ernie and yes! we made it.  alahai rindu semua.. Best sangat dapat jumpa chinggu2 dari diploma.  Mujur tak pecah dewan sanding Ernie. haahaha

Ok.  So called morning selfie dgn beautiful Chimie.  Oh hoo. Cantikkan this friend of mine. Ada iras2 Tasha Manshahar sikit muka chimie ni.  Tp jangan gatal nak usha plak sbb mmg dah milik orang. HAHAHA. I heart you Chimie.  

 Kalau Pengantin tanya why soo lambat? ni lah jawab dia.  Selfie tak habis2.


Sebelum pengantik sampai.  Dan plis jgan tanya why mek soo short!! please dont.  bukan sebab mek pendek tp mek pakai flat shoes saje.  OK. OK.



Finally.   Gathering jg dgn chinggu2 diploma mek.
Ada Nok aka Shazani, ada kecik, ada bunga, ada Farah, ada Syed dan isteri, ada Mas, ada kiera.



Yeay.. Finally. Budak2 kelas OMT5A 2012.  Alahai rindu.


Ok stop.  Sebab pengantin pon takdek masa nak layan kami saje, so kami bergambar kami2 la plok.
Dengan Mastura. Kat kampus pon selalu dah jumpa dgn Mas so takdelah terjerit2 bila jumpa.

Samalah dgn Mek Bunga ni.  Dah selalu jumpa kat library dan kampus.


 Tapi masih lagi excited.
 
Last but not least with the beautiful brides ever.

Dear Shesoernie..
Chukahae uri chinggu.  Tahniah sbb finally kahwin jg Ernie dgn Fared.
Tak sia2 tiela dengar Erni bercerita dan mengadu pasal korang tiap2 hari masa kt Kampus dl.
Im so proud that finally you are a wife and become a mother (a few days left)
Be a good wife and omma to you family ye (even I know you are good enough)
Take care yourself and lets be friend until forever.  Until kerepot dah takder gigi pon still, let be friends.  Saranghaeyoo uri chinggu.


THE END