Wednesday, April 5, 2017

Big Girl already

Its been a long time since I update about this little girl.  Dulu before mek deletes all the old entry and post, banyak sangat cerita and gambar kakak araa dalam blog mek. HAHAHA.  mesti chuolls nak taw kan how big she was now.  Alamakk.  Dah nak sama besow dgn Mamala you know.  Even me myself, wonder how come kakak grow up this big. Sebab dah jarang jumpa sekali balik makin gemuk, sekali balik makin tinggi, shes even can pronounce words well.  Dah sikit sangat bunyi bahasa bayi dia tu.  Arghh how time fly kakak.  I miss the old and little you.  Sekarang ni nak pegang pon tak mau.  She can stand on her own two feel so buat apa orang nak dukung. hahaha.  That feeling bila semua orang nak berebut ambik dia and she was like:  euwwwwww (sambil lari and laugh). Tunggu cukup 2 tahun, can't imagine dia punya sombong tu.   hahaha.  Apa pun, saranghaeyoo uri aegie :)


tett:  baju yang besow bukan mek yang gemok

sambil update this post, mek ada dengar lagu ni. alamak, rindu zaman2 muda plak.

Tanpa Kekasihku by Agnes Monica
Langit tak begitu gelap
Hujan tak juga reda
Ku harus menyaksikan 
Cintaku terenggut tak terselamatkan

Ingin ku ulang hari
Ingin ku perbaiki
Kau sangat ku butuhkan
Beraninya kau pergi tanpa kembali

Di mana letak syurga itu
Biar ku gantikan tempat mu dengan ku ( hahaha sangat lirik ni)
Adakah tangga syura itu
Biarku temukan untuk bersamamu

Ku biarkan senyumku
Menari di udara
Biar semua tahu 
Kematian tak mengakhiri cinta

Okaylah.  malas nak karaoke lebih2 nanti pengsan awok2  plak.  hahahaGood night dearies.  Saranghae nomu2 :)

REPLY 1988

Lepas sekian lama, baru dapat habiskan this drama. Bukan macam drama lain yg hanya 1 jam rate masanya, tp this drama ada 2 jam for every episode.  Bengkek mata nak habiskan.  Even dah lama start tengok tp tak habis2, mek cuba juga habiskan by last week.  Right before start tengok GOBLIN. Actually tak pernah pon terlintas nak tengok REPLY Series.  Dari Reply 1994 to Reply 1997 sampai la keluar the lattes one Reply 1998.  Maybe 1997 tu sebab I don't really like Eun Ji.  Bukan tak suka dia cuma tak suka lakonan dia since I do like her as a singer, bukan actress.  Even I love Seo In Guk very much.  Still tak boleh nak tengok drama tu.  Mek tahu pasal Reply series ni pun from my junior Tihah Che Rahim. Dia cakap this drama nampak boring and tak de flow, hakikatnya bila tengok comfirm tak boleh move.  So I tried!

Yup seriously Reply 1988 is damn GOOD.  Lakonan Hyeri,Girls Day (Sung Dok Soen), Park Bo Gum(Choi Teek), Go Kyung Pyo ( Sun Woo), Ryu Joen Yol ( Jung Hwan) and many others supported character yang sangat menjadi.  I was soo shocked since tak expect langsung Hyeri boleh berlakon sebaik itu. Tak control langsung memang sangat menjadi. No wonder nama Hyeri mula naik sebagai actress once she start with this drama. Sebelum ni mek biasa tengok dia menyanyi dengar girls day be like:  Ring my bell, ring ring my bell ^^ hahahaha

So what to say about this drama.  Ohh sangat banyak value drama ni.  Its not just kind of drama pasal cinta, laki kaya jumpa perempuan miskin, Ceo company semua tu. NO NO NO.  Masa tengok drama ni mek banyak juga menangis.  Tak kuasa nak tahan tengok value dia.  Soo banyak and damn good.  Pasal Friendship ( Dok Soen and the geng/ Puan Cheetah and the geng), Love story ( Dok Soen, Taek, Jung Hwan/Sung Bora and Sun Woo/ Jung Bong and Maggie), pasal the struggle of one family ( Bora and Dokseon family/ Taek and SunWoo family/ Jung Hwan and Jung Bong family), pasal relationship between father/mother with their son and daughter ( Bora and appa dia/ JungHwan and mak dia/ Sun Woo dengan Mak dia/ Taek dengan ayah dia)/ , pasal semangat kejiranan warga Ssamungdong and many more.  I love the plot since kita tak yah fikir any kinds of conflict.  Just follow the flow of the drama.  Cuma I was so excited nak tengok then ending sbb nak tahu Dok Soen will ended up dgn siapa.  Last last dengan Choi Taek jg.  Arghhh.. Pity Jung Hwan.   Tapi its not a big deal sebab I dont ship her with anyone.

Ermm seriously kena tengok drama ni.  Soundtracks were soo good. Lagu lama2 gitu.  Semua pon bagus.  Cuma how I wish, endingnya mereka tak berpindah dari kejiranan SSanmungdong.  Macam tak best la kan. sedih plak tengok tempat diorang together2 dari kecik smpai tua, ended up masing2 berpindah bila dah dewasa.
Still I rated this drama 5 stars.

Related image

Funny Hyeri LOL

So happy watching guys.

Picture cr to:  Google and Tumblr