Tuesday, April 11, 2017

Shesoernie got Married - Part 1

Assalamualaikum dan selamat malam bloger2 dan reader2 semua.
Dah lama mek nak update pasal wedding chinggu mek ni, SHESOERNIE aka Erni Naziera.  For those yang pernah baca entry2 lama mek mesti kenal mek erni ni sbb she's my last long chinggu, dari zaman diploma kat Chendering lagi.  and now shes finally got married.  nak cakap lama tak lama mek postpone this entry, sampai Ernie dah nak deliver baby dah, menghitung hari je lagi. hahaha. "Bad friend" sgt mek ni kan.  aigooo... 
Ok this friend of mine dari diploma kira mek mek HOT laa dekat my campus.  Don't know how boleh rapat since MDS aka Minggu Destini Siswa lagi and chinggu sampai leni.   Nak dijadikan cerita, mek erni ni bercinta plok dgn orang kampung mek aka Fared. Mek chinggu2 dgn Fared mase kecik2 lagi tak sangka plak boleh sambung dkt IPT yg sama, dan ended bercinta dgn chinggu mek sendiri.  Ingatkan cinta cinta monyet tak sangka sampai juga ke jinjang pelamin.   Hahahaha, plus2 mek ni yang menjadi saksi depa dok dating dekat Pantai Pandak sambil makan kopok lekor, so kira berbaloi laa finally jadi suami isteri. 


A month before she get married, mek dapat this.  Oh hooo. Im soo terharu.  
and the answer is always YES.  because of you mek erni :)

Her wish! Can't stand. hahaha btw still cute as always.

Bacheloratte party sgt.

So this is mek yg TERover excited dgn chinggu mek punya akad nikah.  Pengantin dok dupdapdupdap, kami kemain berseronok.

So inai mek  ni tulus dan ikhlas by MIA aka Siti Musliha.  Walaupun kembang semangkuk jadinya dibuat Mia, takpa mek suka sbb tangan mek nampak soo meriah.

With chinggu mek Chimie.

Jengjengjeng. Finally.  So cantik my Shesoernie that night.  I want to cry.
Macam tak caya je mek mu nak kahwin dgn Fared. huaaa.
Still, make up lawa sangat, and you look soo stunning sbb mek Ernie jarang makeup. So the power of make up tu buat mek erni ni berseri2.  Seriously.  "PROUD CHINGGU". hahaha


Berdebar tunggu orang akad nikah.  HAHA.  berdebar sgt ^^



Yeayy.. Finally !!! and OFFICIALLY.

So called brides maid and best man sangat !
in fact lebih kepada chinggu2 rapat yang telah bersama for many years.  

Hahaha. Lawak sangat this pose sbb photographer tu cakap cu buat muka ala2 photoshoot majalah Mangga gitu. hahaha.. Mek tak taw la nak senyum ko nak masam ko, nak buat mcm mana. LOL

Selfie sikit dgn Pengantin.

Since pengatin pon dah sibuk dgn photoshoot dan layan tetamu, so sempat la mek dan saem2 sediploma mek borak2 panjang2.  After 3 years tak jumpa, too many things to talk to.  

With Chimie and Ain


Yang ni kawan campur2.  Kawan 1 degree dgn Mek Ernie.  Since Mek dgn Mek Ernie tak pursue dkt Kampus yg sama, so I don't know them well.  Still can get along very well even baru je knal malam tu. Hahaha sangat chuolsss.



So tu je gambar yang ada dgn mek. End of Part 1.  Soon, mek update yg part 2 plak ye.  For majlis bersanding.  
Malas dah nak update2 lebih, nanti orang ckp mek plak yg gedik nak kahwin.  HUH.  Ok bye.

10 comments:

  1. cantiknya~~ suka sangat tema warna ni, huhu bilalah wedding sendiri? eh lupa single.. apapun barakallah untuk chingu awaaa :)

    http://www.neezalife.com/2017/04/makanan-western-sedap-di-next-food.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti majlis cik Haneeza boleh la buat color ni.hehehe. InshaAllah tak lama lagi tu..Terima kasih awaaa.

      Delete
  2. Salam singgah sini dik...cantiknya pemgantin dan dayang-dayang dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sis Maridah Diana. Terima kasih jg sudi berkunjung ke blog kita.

      Delete
  3. Replies
    1. haah. pengantin berseri2 sangat awak.

      Delete
  4. Kalau lama x jumpa, memang banyak yg nak dibualkan 😄 cantiknya tema kaler dayang2 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you adieb. so called silver sangat that night. hehehe

      Delete
  5. Lame giler entry terperap but its a bless you are come back on track back babe ❤️

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you beb. keep supporting me. love yaa.

      Delete