Sunday, April 16, 2017

Officially A Master Holder

Assalamualaikum.
Beberapa hari menyepi. Mek soo busy with my convocation and too many things happen for these past few days.  Malas nak ingat malas nak bercerita benda sedih dkt sini, so lets talk about my convocation.

Dear reader, Alhamdulillah mek oficially graduated dalam Master in Office System Management ! Yeay..(bermula la satu ucapan awam)  First of all mek nak ucap thank you untuk semua family mek yg tak putus2 bagi semangat ko mek, bkn setakan semangat la, dorongan, kegembiraan, bebelan (sbb mek kuat main), wang ringgit dan tenaga sebab selalu berkunjung ke Shah Alam tgok mek.  Kumawoo :')  To my SV Madam Hanitahaiza dan Madam Mimi Zazira and to all the lecturers yg dah ajar mek from diploma to Masters, my favourite chinggu, buddies and classmates dan semua yang telah banyak membantu mek throughout my journey of my Master, Thanks to all.  Im feel so bad sbb tak dapat nak pakai dan hadiahkan selempang PINK macam diploma dan degree dl since mek dah terkandas tak dapat dekan tyme Sem 2 :'(  Yela how come nak catch up 3.75 GPA every semester. How sad. "Menyesal dahulu pendapatan, menyesal kemudian tidak berguna". hahaha.  Since mek banyak sgt main masa zaman Master, so mek deserved this.  

Too many things happen tyme belajar dkt Shah Alam dl, dan banyak benda mek dapat belajar.  As i start to stand by my ownself, jauh sangat dari family, bukan selalu boleh balik rumah.  And I got a lot of experienced, kerja dgn Butik I Baby You, thank you kak wan sebab sudi hire me.  Even tak lama, still Im so happy kerja dgn Kakwan. Banyak benda boleh belajar.

At the same time, too many good memories to remember.  I miss my housemate (ahda, miera, isha, farah, jannah, kak kemboja) and semua, I miss my classmates, I miss my Buddies (Buja, Kin, Raa, Jiji, Yan, Miera dan Yah.  Thank for creating alot of good memories together.  Berjalan tak ingat dunia.  Stay up dkt library sama sampai bengkak biji mata buat thesis and project.   Makan kedai CikNah almost everyday sampai lewat malam tak bergerak sbb dok Rembulan Talk sama2 sambil minum Teh Beng kedai ciknah. Driving all night pastu karaoke ramai2 kat dalam kereta. Picnic dkt Icity dkt  Lata di Hulu Selangor dkt Tasik Sek.7, dkt dataran Setia City, dkt dataran S.alam dan tempat lain (Hantu PICNIC), jalan2 uptown semata2 nak makan kerang dgn nasi kukus, jatuh bangun, suka duka, gelak tawa dgn THE BUDDIES, I will never forgot this moments till the ends of my life.  

Terima kasih buat semua yang ada sepanjang perjalanan Master mek. Terima kasih sbb sudi created many stories dalam hidop mek, and I learned alot.  Chinca Kumawooo.  

Agak2 mek ada peluang tak nak pakai three gold line jubah dgn topi bulat ?? HAHAHA.  InshaALLAH next :)

The bad things happen. I lost all my pictures from my PHONE.  Like seriously Im crying a river.  Semua gambar konvo mek hilang. lucky me sbb my another phone yg ada all the whatssap and fb tu fine.  So I just got some pictures from family and friends.  All the ugliest one and I cry !!!!


For the very first time no hampir hujung sbb graduan master tak ramai about 500 somethings.  Kalau dl mesti paling awal.  Em still fine.

Finally, two gold line Jubah. Ohooo. I heart you !

My beloved family.  Appa dgn Along hilang kejap.  Still, fine.

with my bff dari diploma hingga degree, hingga master.
Kumawoo Bujaa for always being with me.
I love you forever Bujaa. Rindduuuuuuu.

BUDDIES kesayangan Mek.


Kakak Araa also here.  Stress sangat menunggu lama.



I dont really like flowers.  Tp bila depa bagi, Im so thankful especially that fat and pink one ^^

Kumawoo uri Buddies, Miera for this handmade necklace.  Siap ada nama kita lagi. M stand for Miera.  Kumawoo. Im soo touched.  Sarawakian sgttt mek !

I saw this last night and Im tears. Gonna miss all of you Buddies.  


and now just waiting for official photo from UiTM.  ta sabar nk tgok jadi apa la dgn muka mek.  Dahla terima certificate dgn Agung.  Soo curious LOL. Mintaknya menjadi laa ^^

Untill then, Anyeong ! Doakan kejayaan mek yeee chinggu2.

10 comments:

  1. Tiela ! Finally ! See, ak dgn suming pun tk smpai mcm kau sekarang babe πŸ˜‚ Im proud of ue chigu ❤️

    Nnt mek whatsapp hg okei

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you bff. You and suming is too way higher than me. Still I love both of you dear chinggu.

      Delete
  2. Tahniah mek.
    Nak ucap dgn kata2 lain saya tak pandai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Adam.
      Tahniah is more than enough :)

      Delete
  3. Tahniah mek! huwaaaa hebatnya dah dapat master.
    Teringin nak sambung master tapi tah la bila. tunggu kerja dulu lah kot.

    jemput join segmen syed kalau berkelapangan :)
    https://anothersyed.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah. soon will be your turn plak Tuan Syed.
      Wish all luck be with you.

      Delete
  4. Tahniah πŸŽ‰πŸ˜„ Nak juga sambung master tapi hati x kuat πŸ˜‚

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Nour. InshaAllah boleh tu. Belum cuba belum tahu :)

      Delete