Sunday, April 9, 2017

Happy Birthday Omma

Dah dua hari berlalu since omma mek punya birthday.  Sebab kelmarin im soo busy plus I have high fever and sore throat tak sempat langsung nak buka blog.  So today mek up satu gambar dkt the woman that I love the most for the entire of my life, omma kita la sape lagi.  51 years pass by since my mom dilahirkan, and I wonder how lucky I am to be a daughter of this wonderful mother.  For me, omma mek ni adalah wanita paling hebat mek pernah jumpa.  She strong, she polite, shes never sigh for any single things and always hold on her tears sbb tak nak sakitkan hati sesiapa no matter how hurt she is.   Even omma mek bukanlah wanita bekerjaya seperti mana omma2 kome dkt luar sana, mek tak kisah plus mek bangga lagi sbb omma always at home 24 hours a day 7 days a week, 31 days a month and everytime mek perlukan dia.  So mek tak payah risau nak balik bila2 masa since I know my mom always at home and always be there for me.  Pastu bab makan tak payah fikir dah since omma mek is the best tukang masak in the world.  yela kan, mana nak sama air tangan orang lain dgn air tangan ibu kita. Mek percaya kawan-kawan mek yg lain pon ada rasa yg sama yg mana air tangan ibu2 hangpa adalah yg terbaik kan.  even sebiji telur goreng mata dengan kicap pedas, kalau mak kita yg masak still rasa dia tu mcm heaven. tapi kan mek bukan nak puji omma mek saje2, tp seriously omma mek ni hebat memasak, kalau tak caya mai sini tanya org kampung mek.  Kalau ada kenduri kendara omma mek ni org yg paling dikehdaki sampai setengah makcik2 dkt kampung mek ni mmg tak kasi orang lain campur tangan. HAHAHAHA ( proud daughter ).  yaaa.  everyone has their own charm and lucky me sbb omma mek hebat memasak sebab tu mek ni gemuk gedempol ^^

love letter for my beloved omma..

dear ma..
Happy birthday semoga panjang umur dan dimurah kan rezeki.
Thanks for still alive and grow old together until today omma.  
Thanks for always be here for me, and support me for everythings that I've done.
Thanks for always understand and take care of me, let me lean on you no matter what problems I've going thru before and future.
Thanks for always be the best listener and teman berbual tak kira masa suka dan duka.
Thanks sebab selalu masak sedap2 and ajar mek buat mcm2.
Thanks for always forgive me whenever I made wrong things that might hurt you before.
Thanks for been alive until today Omma.  
Please be healthy.  please be happy.  Please live a long long time omma so that you can receive a lot of love from US.  
Please eat healthy food, sleep early, have enough rest, eat medicine on time, and take care yourself since Im not always be with you.
You might not know how much I love you, in fact, you are the one that I love the most in my life.   
Terima kasih omma kita sebab dah lahirkan dan besarkan mek sampai jadi gemuk macam ni.
Hope you have a wonderful life ever after.  Saranghaeyo uri omma :')

PS:  tak lupa buat tokmek kita, wan merah sbb dah lahirkan omma kita.  I heart you tokmek :*


Ni lah omma kita.  Even omma kita takdek kening sgt, skit2 je ada, mek sayang dia bnyk2.


8 comments:

  1. Happy birthday Omma! May Allah bless you always and grant you with good health :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Seorang Syed for the wishes :)

      Delete
  2. Happy birthday ma ! Lame gilos tk jumpa ma.

    Ala, keep writing chigu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mari la jalan rumah boleh jumpa ma yuni.
      Thank you for the support ayuni.. InshaAllah :)

      Delete
  3. Ayat paling best dalam entry ni:

    "Terima kasih omma kita sebab dah lahirkan dan besarkan mek sampai jadi gemuk macam ni."

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. tu la pasal. Gemuk jadinya hahaha ^^

      Delete
  4. Salam singgah sini dik .....selamat hari jadi untuk omma adik...

    Tq...sudi singgah dekat blog Anugerah Terindah dik mek....

    ReplyDelete
  5. Happy belated Birthday buat Omma 🎂

    ReplyDelete