Thursday, April 6, 2017

Grow old

This is two bestfriends of mine.  And masing masing dah berumah tangga.  Oh Ayuni Oh Suming.  How time fly.  Dulu dok merepot sama2 dekat Scipp. Menangis dekat public sebab homesick, lepas tu sama2 kena cop kurang hajar dengan senior, tak tahan sampai pernah ambik keputusan nak berhenti dr scipp.  Hahaha. Ended up habis juga 5 tahun dekat sana.  Tak tahannya muka ni jg yang selalu guna public fon tiap kali hujung minggu bergayut nga boyfriend la kononnya. Hah. Tu masa form 1 taw.  Tak berani lagi nak bawak handphone.  And makin jadi senior muka ni jg la yang prefect dah HEM dok cari cari sbb suspect terbesar bwk fon, mp3 bagai  Ya Allah. I miss all the memories with them.  

7 years pass by, dan masing2 dah berkeluarga except for me yang masih membujang tak tentu arah 
Suming finally delivered her first baby called Baby Athifa Mehira.  Huaaa. Cant believed it sbb dl Suming yg paling tak tahan kuat sgt melalak. Tengok2 dah ada Baby.  And x lupa ayuni pon baru je delivered baby keduanya called baby Ammar Amzar( time ni x deliver lg, almost her final week I think) So sweet both of you.  I love the fact that both of you meet a good guy that both of you can always lean on.  Lpas tu masing still dont mind us melalak tak tentu arah kalau jumpa sbb both husband diorang ni senyap je x macam bini suara mcm speaker .hahaha.

Soon nanti mek masukkan gambar terbaru baby Ayuni plak ye.  Cant wait to see baby Ammar Amzar. 

Bila tgok gambar dua orang ni ttba. Ak nyanyi lagu ni plop:

Waktu terasa semakin berlalu 
Tinggalkan cerita tentang kita
Akan tiada lagi kini tawamu
Tuk hapuskan semua sepi di hati

Ada cerita tentang aku dan dia
Dan kita bersama saat dulu kala
Ada cerita tentang masa yang indah
Saat kita berduka saat kita tertawa

By Peterpan


Dulu tyme kat Scipp selalu nyanyi lagi ni sesama.  Ohh rindu 

5 comments:

  1. kawan2 neeza pun ramai dah kahwin neeza je yang masih single trang tang tang hahaha

    www.neezalife.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. neeza tak lama lagi jodoh neeza plak.. mek doakan awk cepat2 kahwin jg taw :)

      Delete
  2. Kawan-kawan saya pun dah ramai yang sedang menuju ke arah itu huaaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kee. huaa sbb skrg ni mmg dah biasa rmai kahwin muda. smga Seorang Syed jg cepat2 menuju ke alam itu ye.

      Delete
  3. Kawan2 skola menengah x ramai yg dah kawen, kawan2 kat kolej pun 😄 single but not available 😂

    ReplyDelete