Sunday, April 23, 2017

What a week

Assalamualaikum
Mek selalu tertanya-tanya, korang kalau pergi IKEA buat apa? 
Sebab ada yg pergi semata2 nak makan aje. ada yg pergi sbb nak beli perabot and ada yg pergi sana for both.  Beli perabot dan lepas tu makan.  
Dan mek tergolong dalam golongan pertama. hahaha.  Pergi IKEA dan direct menuju ke tempat makan.  Without even give a glance dkt perabot. hahaha. Takdelah sampai mcm tu.  Sometimes ada lahh jeling2 manja.  Tapi majority kawan2 mek mmg sama aje, 95% dari kawan mek yg selalu jalan dgn mek, mostly datang IKEA dan makan saje.  5% tu antaranya mek refer pada Mekyah buddies mek selalu kena tolong mama dia belikan barang rumah.  Yang lain memang tak.  

By the way, a weekend is worth-full kalau boleh spend tyme dgn bestfriend kita kan.  First tyme jumpa dgn Chique Lyn dkt KL. And we are soo soo excited sebab dah lama sgt tak jumpa.  Rela harungi jem dari Shah Alam ke Cheras lepas tu ke Damansara.  




Mekyah yang badmood sbb tak sempat nak makeup.  Pagi2 lagi mek dgn mekja call cakap dduk bawah rumah, jom makan2 kejap.  lari dia turun without touch up. apa lagi.  full day badmood. hahaha.
btw, sokay yahh sbb Mr.z you syg you.


 Mek yang umpama lembu kekenyangan.  Mohon jangan muntah tgok gambar mek ye.



Bff mek dari diploma sampai leni.  Buja dan Lyn :)

 See you soon chique lynn :*

GOOD NIGHT and Rest in Peace for this !

Wednesday, April 19, 2017

Shopping King Louie

Assalamualaikum
Actually dah lama mek tengok drama ni and I was forgot to make a review about this drama until I listened for this drama's ost this morning.  Yes.  I need to make some.  So excited sgt nak cerita pasal SHOPPING KING LOUIE ni.

Ok the hero for this drama Louie aka Seo In Guk yang mana pewaris tunggal Goldline Group. Louie ni kaya gila and he love shopping very much and his grandma just don't mind about this sbb grandma dia syg sangat kat Louie.  Tapi dia tak tinggal bersama sbb grandma dia believe over this one thing; yang mana keturunan dia akan mati kalau tinggal dkt dgn dia as anak dgn menantu dia accident sbb stay together dgn dia.  Since dia syg sgt dgn Louie so dia hantar Louie dduk dkt overseas.  Tp one fine day, grandma dia ni sakit and Louie cepat2 lah balik Seoul nak tgok grandma dia.  Si Louie ni ada seorang uncle yg soo jelous and want all of his assets.  He asked Louie to drive alone dari airport as he planned for something bad jadi dkt Louie like accident something like that la.  And the accident is really happened luckily bkan dkt Louie tp orang lain yg dah robbed all Louie's things.  So grandma and all the family members ingat Louie ni dah mati rentung dgn kereta2 nya sekali.  In fact, lelaki yg mati tu bukannya Louie.  And Ko Bok Shil aka Nam Ji Hyun ni plak gadis kampung yg datang ke Seoul sbb nak cari adik dia Ko Bok Nam.  Ended up dia jumpa si Louie ni yg dah hilang ingatan dduk minta sedekat dkt kaki lima, tapi he wore Bok Nam's punya pakaian.  So Bok Shil ingat Louie ni kenal dgn Bok Nam and decided nak jaga Louie sampai ingatan Louie ni pulih.   

Oh my.. this drama is so good.  Takde conflict sangat and flow drama dia pon tak berbelit.  I just enjoy this drama.  Plus Louie was so clingy and I like his character yg cute sangat dgn Bok Shil. Tyme family dia pergi ambil Louie the most saddest part and I cry a river bila tgk Bok Shil find out about this dkt TV yg Louie dah kembali kpd family dia.  and he thought that Louie akan lupakan dia LOL.  In fact Louie ni belikan all the expensive things nak letak dkt rumah lama dia dgn Bok Shil and he planned to marry Bok Shil. LOL.  Sooo panjang kalau nak cerita sampai all the 16 episodes.  So do watch yourself dear.

So for those korean drama lover, please please please tgok drama ni.  Drama best.  OST best and Character all of them pon best.  Mek bagi five star JJANG.


Related image

That moment when Louie and Bok Shil done with their PERM. hahahaha

I saw these scenes and Im crying a river.  She still love Louie even Louie have nothings.  

Louie scared of spider. LOL


picture cr to:  google and tumblr

Sunday, April 16, 2017

Officially A Master Holder

Assalamualaikum.
Beberapa hari menyepi. Mek soo busy with my convocation and too many things happen for these past few days.  Malas nak ingat malas nak bercerita benda sedih dkt sini, so lets talk about my convocation.

Dear reader, Alhamdulillah mek oficially graduated dalam Master in Office System Management ! Yeay..(bermula la satu ucapan awam)  First of all mek nak ucap thank you untuk semua family mek yg tak putus2 bagi semangat ko mek, bkn setakan semangat la, dorongan, kegembiraan, bebelan (sbb mek kuat main), wang ringgit dan tenaga sebab selalu berkunjung ke Shah Alam tgok mek.  Kumawoo :')  To my SV Madam Hanitahaiza dan Madam Mimi Zazira and to all the lecturers yg dah ajar mek from diploma to Masters, my favourite chinggu, buddies and classmates dan semua yang telah banyak membantu mek throughout my journey of my Master, Thanks to all.  Im feel so bad sbb tak dapat nak pakai dan hadiahkan selempang PINK macam diploma dan degree dl since mek dah terkandas tak dapat dekan tyme Sem 2 :'(  Yela how come nak catch up 3.75 GPA every semester. How sad. "Menyesal dahulu pendapatan, menyesal kemudian tidak berguna". hahaha.  Since mek banyak sgt main masa zaman Master, so mek deserved this.  

Too many things happen tyme belajar dkt Shah Alam dl, dan banyak benda mek dapat belajar.  As i start to stand by my ownself, jauh sangat dari family, bukan selalu boleh balik rumah.  And I got a lot of experienced, kerja dgn Butik I Baby You, thank you kak wan sebab sudi hire me.  Even tak lama, still Im so happy kerja dgn Kakwan. Banyak benda boleh belajar.

At the same time, too many good memories to remember.  I miss my housemate (ahda, miera, isha, farah, jannah, kak kemboja) and semua, I miss my classmates, I miss my Buddies (Buja, Kin, Raa, Jiji, Yan, Miera dan Yah.  Thank for creating alot of good memories together.  Berjalan tak ingat dunia.  Stay up dkt library sama sampai bengkak biji mata buat thesis and project.   Makan kedai CikNah almost everyday sampai lewat malam tak bergerak sbb dok Rembulan Talk sama2 sambil minum Teh Beng kedai ciknah. Driving all night pastu karaoke ramai2 kat dalam kereta. Picnic dkt Icity dkt  Lata di Hulu Selangor dkt Tasik Sek.7, dkt dataran Setia City, dkt dataran S.alam dan tempat lain (Hantu PICNIC), jalan2 uptown semata2 nak makan kerang dgn nasi kukus, jatuh bangun, suka duka, gelak tawa dgn THE BUDDIES, I will never forgot this moments till the ends of my life.  

Terima kasih buat semua yang ada sepanjang perjalanan Master mek. Terima kasih sbb sudi created many stories dalam hidop mek, and I learned alot.  Chinca Kumawooo.  

Agak2 mek ada peluang tak nak pakai three gold line jubah dgn topi bulat ?? HAHAHA.  InshaALLAH next :)

The bad things happen. I lost all my pictures from my PHONE.  Like seriously Im crying a river.  Semua gambar konvo mek hilang. lucky me sbb my another phone yg ada all the whatssap and fb tu fine.  So I just got some pictures from family and friends.  All the ugliest one and I cry !!!!


For the very first time no hampir hujung sbb graduan master tak ramai about 500 somethings.  Kalau dl mesti paling awal.  Em still fine.

Finally, two gold line Jubah. Ohooo. I heart you !

My beloved family.  Appa dgn Along hilang kejap.  Still, fine.

with my bff dari diploma hingga degree, hingga master.
Kumawoo Bujaa for always being with me.
I love you forever Bujaa. Rindduuuuuuu.

BUDDIES kesayangan Mek.


Kakak Araa also here.  Stress sangat menunggu lama.



I dont really like flowers.  Tp bila depa bagi, Im so thankful especially that fat and pink one ^^

Kumawoo uri Buddies, Miera for this handmade necklace.  Siap ada nama kita lagi. M stand for Miera.  Kumawoo. Im soo touched.  Sarawakian sgttt mek !

I saw this last night and Im tears. Gonna miss all of you Buddies.  


and now just waiting for official photo from UiTM.  ta sabar nk tgok jadi apa la dgn muka mek.  Dahla terima certificate dgn Agung.  Soo curious LOL. Mintaknya menjadi laa ^^

Untill then, Anyeong ! Doakan kejayaan mek yeee chinggu2.

Wednesday, April 12, 2017

Separuh Aku By NOAH

I like this song.  I like this song I want to cry. 


Image result for korean drama cry gif


Dan terjadi lagi
Kisah lama yang terulang kembali
Kau terluka lagi 
Dari cinta rumit yang kau jalani

Aku ingin kau merasa
Kamu mengerti aku, aku mengerti kamu
Aku ingin kau sadari
Cintamu bukanlah dia

Dengar laraku
Suara hati ini memanggil namamu
Kerna separuh aku, dirimu

Ku ada di sini
Pahamilah kau tak pernah sendiri
Kerana aku selalu
Didekatmu saat engkau terjatuh

Dengar laraku
Suara hati ini memangil namamu
Kerna separuh aku, dirimu....



Shesoernie got Married - Part 2

Assalamualaikum.
Seperti yg dijanjikan, malam ni mek nak update lagi pasal sambungan Shesoernie got married utk bahagian 2 plak.  (Orang lain yang kahwin, aku yang gedik). Ok once dah settled dgn akad nikah that night, so malam tu macam biasa lahh, malam bujang last buat mek ernie.  So we had such a long long talk dgn Ernie.  Tak delah long long sgt sbb dah ngantuk dan letih dgn majlis akad nikah, so sempat lah mengimbau kembali zaman2 duduk diploma dulu. kononnya malam last nk tido sebantal dgn mek, so malam tu kita berdengkur habis habisan sbb esok tu orang tu dah kena tido dgn suami. So mek ckp dkt Ernie, malam ni malam last mek bagi die pelok  mek. hahaha. Esok no more chance.  Ahh soo sad lah sbb shes sacrificed her own resting time sbb nak talk2 with mek, chimie, kakchik and malin. 

Since malam akad nikah kawan2 diploma kami tak attend pon, so taa sabar sangat tunggu depa for the next day.  Since dah bising dalam group nak jumpa hari sanding Ernie and yes! we made it.  alahai rindu semua.. Best sangat dapat jumpa chinggu2 dari diploma.  Mujur tak pecah dewan sanding Ernie. haahaha

Ok.  So called morning selfie dgn beautiful Chimie.  Oh hoo. Cantikkan this friend of mine. Ada iras2 Tasha Manshahar sikit muka chimie ni.  Tp jangan gatal nak usha plak sbb mmg dah milik orang. HAHAHA. I heart you Chimie.  

 Kalau Pengantin tanya why soo lambat? ni lah jawab dia.  Selfie tak habis2.


Sebelum pengantik sampai.  Dan plis jgan tanya why mek soo short!! please dont.  bukan sebab mek pendek tp mek pakai flat shoes saje.  OK. OK.



Finally.   Gathering jg dgn chinggu2 diploma mek.
Ada Nok aka Shazani, ada kecik, ada bunga, ada Farah, ada Syed dan isteri, ada Mas, ada kiera.



Yeay.. Finally. Budak2 kelas OMT5A 2012.  Alahai rindu.


Ok stop.  Sebab pengantin pon takdek masa nak layan kami saje, so kami bergambar kami2 la plok.
Dengan Mastura. Kat kampus pon selalu dah jumpa dgn Mas so takdelah terjerit2 bila jumpa.

Samalah dgn Mek Bunga ni.  Dah selalu jumpa kat library dan kampus.


 Tapi masih lagi excited.
 
Last but not least with the beautiful brides ever.

Dear Shesoernie..
Chukahae uri chinggu.  Tahniah sbb finally kahwin jg Ernie dgn Fared.
Tak sia2 tiela dengar Erni bercerita dan mengadu pasal korang tiap2 hari masa kt Kampus dl.
Im so proud that finally you are a wife and become a mother (a few days left)
Be a good wife and omma to you family ye (even I know you are good enough)
Take care yourself and lets be friend until forever.  Until kerepot dah takder gigi pon still, let be friends.  Saranghaeyoo uri chinggu.


THE END

Tuesday, April 11, 2017

Shesoernie got Married - Part 1

Assalamualaikum dan selamat malam bloger2 dan reader2 semua.
Dah lama mek nak update pasal wedding chinggu mek ni, SHESOERNIE aka Erni Naziera.  For those yang pernah baca entry2 lama mek mesti kenal mek erni ni sbb she's my last long chinggu, dari zaman diploma kat Chendering lagi.  and now shes finally got married.  nak cakap lama tak lama mek postpone this entry, sampai Ernie dah nak deliver baby dah, menghitung hari je lagi. hahaha. "Bad friend" sgt mek ni kan.  aigooo... 
Ok this friend of mine dari diploma kira mek mek HOT laa dekat my campus.  Don't know how boleh rapat since MDS aka Minggu Destini Siswa lagi and chinggu sampai leni.   Nak dijadikan cerita, mek erni ni bercinta plok dgn orang kampung mek aka Fared. Mek chinggu2 dgn Fared mase kecik2 lagi tak sangka plak boleh sambung dkt IPT yg sama, dan ended bercinta dgn chinggu mek sendiri.  Ingatkan cinta cinta monyet tak sangka sampai juga ke jinjang pelamin.   Hahahaha, plus2 mek ni yang menjadi saksi depa dok dating dekat Pantai Pandak sambil makan kopok lekor, so kira berbaloi laa finally jadi suami isteri. 


A month before she get married, mek dapat this.  Oh hooo. Im soo terharu.  
and the answer is always YES.  because of you mek erni :)

Her wish! Can't stand. hahaha btw still cute as always.

Bacheloratte party sgt.

So this is mek yg TERover excited dgn chinggu mek punya akad nikah.  Pengantin dok dupdapdupdap, kami kemain berseronok.

So inai mek  ni tulus dan ikhlas by MIA aka Siti Musliha.  Walaupun kembang semangkuk jadinya dibuat Mia, takpa mek suka sbb tangan mek nampak soo meriah.

With chinggu mek Chimie.

Jengjengjeng. Finally.  So cantik my Shesoernie that night.  I want to cry.
Macam tak caya je mek mu nak kahwin dgn Fared. huaaa.
Still, make up lawa sangat, and you look soo stunning sbb mek Ernie jarang makeup. So the power of make up tu buat mek erni ni berseri2.  Seriously.  "PROUD CHINGGU". hahaha


Berdebar tunggu orang akad nikah.  HAHA.  berdebar sgt ^^



Yeayy.. Finally !!! and OFFICIALLY.

So called brides maid and best man sangat !
in fact lebih kepada chinggu2 rapat yang telah bersama for many years.  

Hahaha. Lawak sangat this pose sbb photographer tu cakap cu buat muka ala2 photoshoot majalah Mangga gitu. hahaha.. Mek tak taw la nak senyum ko nak masam ko, nak buat mcm mana. LOL

Selfie sikit dgn Pengantin.

Since pengatin pon dah sibuk dgn photoshoot dan layan tetamu, so sempat la mek dan saem2 sediploma mek borak2 panjang2.  After 3 years tak jumpa, too many things to talk to.  

With Chimie and Ain


Yang ni kawan campur2.  Kawan 1 degree dgn Mek Ernie.  Since Mek dgn Mek Ernie tak pursue dkt Kampus yg sama, so I don't know them well.  Still can get along very well even baru je knal malam tu. Hahaha sangat chuolsss.



So tu je gambar yang ada dgn mek. End of Part 1.  Soon, mek update yg part 2 plak ye.  For majlis bersanding.  
Malas dah nak update2 lebih, nanti orang ckp mek plak yg gedik nak kahwin.  HUH.  Ok bye.