Wednesday, September 7, 2016

Cheese in The Trap

Salam. 
Malam ni tersangat excited nak updated blog sbb ada entry best.  Dah berapa hari nak cerita dkt blog, tp malas nak menulis since semalam dah update entry terbaru.

Actually dah 3 hari aku done with this drama "CHEESE IN THE TRAP."
Ya Allah.  Seriously.. Drama ni tersangat la best.  Sangat, sangat, sangat best.   Lain dari drama drama korea yang aku dah tengok sebelum ni.   Drama ni aired masa awal 2016, so fresh lagi la compared to drama2 lain yang aku tengah tonton.   

At the same time, this is the very first drama yang aku download illegally sendiri.  Hahaha..Tengok effort tu dah lain kan.  Before this semua ambik dalam hard disk chinggu.  This time, sbb dah seriously kempunan sangat nak tengok, ku relakan diri menunggu nak download every episode.  And aku even dah berhajat nak beli cd kalau memang tak boleh nak download this drama.   Alhamdulillah.  Lepas dapat ilmu nak download drama dgn mudah dan full good english subtitle dgn Anis Ruhana, aku terus download all the episodes.  Boleh tahan ye nak menunggu download drama ni =.=

Okay..  First of all, aku pernah tengok Yoo Jung aka Park Hae Jin ni berlakon dalam My Love from The Star yg mana dia ni direject habis habisan dkt Chun Seong Yi (Jun Ji Hyun) dkt drama tu.  hahahaha.. That time aku punya la frust sbb dia seriously too macho too cool too handsome to handle.  Baik plak tu. Perfect!  Memang second lead syndrome betul la aku masa tgk My Love from The Star even aku minat jg dgn Kim Soo Hyun.  Sebab suka tengok Park Hae Jin la aku jadi terbawa-bawa nak tengok Cheese in The Trap ni sbb this time dia dah pegang lead Hero beb.

And as expected.  Memang lakonan Park Hae Jin tak pernah mengecewakan.  Mek cairrr! Help.  
This time, mek terjatuh plak dgn acting Hong Seol aka Kim Go Eun heroin this drama.  Ya Allah.   Why soo cute and why soo talented?  Memang sgt menjadi.  Boleh pula die buat watak innocent dan seddo macam tu kat dalam this drama.  Before this aku memang tak pernah tgk Kim Go Eun ni berlakon and tak pernah kenal pon.   Tp once dah tgk drama ni, aku seriously buat research pasal Kim Go Eun.hahahaha... Sbb aku rasa dia mmg betol2 talented compared dgn heroin2 drama yg aku pernah tgk sebelum ni.   Beside, this drama tak macam drama2 lain taw.   Hero dia tak seperfect drama lain sbb Yoo Jung sometime bawa negative vibe dalam watak dia.  Tp still, aku tak terpengaruh dgn second lead syndrome sbb aku memang suka betul tgk Yoo Jung dgn Hong Seol dlm drama ni.   They made such a cute couple lmao.  

Banyak value jg dapat learnt from this drama.   Family, friendship, love, career, study and life.  Tak de la nak bercinta je 24 hours kan.   And I love the friendship between Seol, Bora dgn Eun Taek.   Macam best sgt2.   Masuk kelas Organizational Behavior, belajar faculty business lepas tu berebut nak daftar course. hahaha.. sangat lawak.  Seriously.  Rasa mcm mimpi2 je nak belajar balik. hahaha..
And how come Jung boleh jadi soo protective dkt Seol?  Goosebumps aku dibuatnya bila tengok Yoo Jung protect Seol.  Aegoooo2.  Seriously tak boleh nak move on :'(  How I wish drama ni ada second series.  Nak tengok lagi.  But not the movie..tp DRAMA..yg mana the only original lead yg pegang all the character even for the Part 2.  Tak maw hero or heroin lain.  Please please.

But, the most saddest thing, I hate the ending.  Sooooo cruel.  Boleh plak ending dia tergantung macam tu je.  Part ending tu serious spestik.   Memang betul2 nak marah mek dibuatnya.    Nak tau mcm mana ending, hang tengok la sendiri. Baru tahu betapa luka hati aku tgk episode 16 tu.. 
Btw, I rated 5 star for this drama.  Sangat2 direcommendedkan.  OST semua best (include yg Kim Go Eun sang one the ost).  



Image result for cheese in the trap wallpaper

Fan girling over Kim Go Eun now ;) hehehe

And always do for Park Hae Jin. 

Cheesy Jung !
Image result for cheese in the trap gif


Happy watching guys.
Image Cr to:  Google