Tuesday, September 6, 2016

Falling for Innocence

My very first korean drama within this holiday selepas penat berperang dgn sakit.
Actually dah lama drama ni ada dkt hardisk aku tp seriously tak rasa pon nak tengok sebab I don't like the heroin at first.  Sebelum ni pernah jg tengok Kim So Yeon jadi heroin dalam Prosecutors Princess tapi tak boleh nak go on sbb I don't think she can lead the roles well.  So tengok Prosecutors Princess pon sekerat je sbb rasa macam tak menarik drama tu. Then, this time seriously aku tak punya banyak korean drama stock.  So, just tengok apa yang ada kt dalam hard disk sbb malas nak download.

Ok mula2 this drama was soo dull.  Sebab aku ingatkan Jin Goo yang second hero dalam Descendant of The Sun tu yang pegang watak hero dalam drama ni.  So terus tak tertarik sbb I dont like him.  After the third episode terus fall in love.   Rupanya Jung Kyung Ho adalah hero sebenar.  Okay sebab die comel dan seiras dgn wooyoung oppa ku.  Lepas tu Kim So Yeon tu menjadi plak pegang watak P/A yang soo firm mmg terus tengok without skip.   Okaylah drama ni.  Kalau nak suruh aku rate, aku bagi 3 bintang.  Bukan sbb tak seronok tapi sebab too much conflict dalam company buat aku jadi rimas. hahaha.. tengok drama nak hilang stress, tak pasal2 plak kena fikir panjang pasal punca dan solution nak solve the conflicts. hahaha. Not good okay.    By the way, banyak value pasal friendship and family withing this drama.   Dan banyak juga ilmu psal kerja P/a can be learn from this drama.  Boleh la slow2 training nak kerja pakai drama korea ni. hahaha.  No OST yg best pon dalam drama ni.  So this drama is recommended buat all korean drama lovers kt luar sana.   Do watch it.  Happy watching :)

One more things, baru ku tahu yang Jung Kyung Ho ni boyfriend SNSD Sooyoung.  Tak jadi nak follow dekat IG. hahaha...


Image result for falling for innocence

Image result for falling for innocence

Welcome Back

Salam.
Setelah beberapa hari berfikir, aku akhirnya mengambil keputusan untuk kekal dgn nama blog ini.  
Once of my friends was very angry when I told about changing my blog name.  Katanya Ala Woo is always alawoo. why nak tukar.  And Im realized.  Its hard to change my own name here.  Bukan apa.  All my friends mmg recognized aku dgn alawoo.   Sayang plak nak letak nama baru.  Cik kunang-kunang ke, cik kupu-kupu ke.  hahaha.  Seriously tak leh move on.   Once tukar, everythings kena tukar, dari header to all the marks.  So better stay.  But still, aku nak mulakan dgn blog yang fresh dan baru.. So aku deleted all the previous post.  About 400++ entry.  Seriously nak menangis jg dibuatnya sbb its all started masa aku mula2 start masuk universiti dl.   Even tak selalu update blog, still this is the first digital diary ever.  Mana tak sayang.  Sempat jg baca balik all those post masa zaman muda.  Geli bak hang baca entry sendiri. Nak muntah ada, nak gelak ada.  How immature I am time tu.  Boleh buat entry yg soo childish. hahaha.  Lepas tu sedih sendiri sbb those funny things kena delete within one night.  Ya Allah.  As Im promise myself to start again from the beginning, even tak tukar nama blog.  Still, tak nak berpaut dgn entry lama.  Ada juga jumpa entry zaman tak bertudung dl.  And I was soo shy and feel bad for myself.  Ingat dah buang semua sbb secara rawaknya aku dah delete many post yg ada gambar tak bertudung.   Tak sangka terselit satu dan dua gambar lagi yg stay dkt blog.  Im begging my friends yg ada simpan or tersimpan gambar aku yg tak bertudung tu, merayu sangat mintak buang and delete.   Let start new.  So anggap je blog baru ni adalah ala yang baru.  Dan nama blog ni umpama nama aku dgn bekas suami yang masih mencintai tp terpisah jauh disebabkan beberapa faktor jarak dan masa.  Bianei wooyoung oppa.  

Stay chill with my new blog :*