Saturday, September 10, 2016

Tiba-tiba dengar lagu Haris Baba masa drive be like;

Image result for park sandara gif

pastu dok ulang ayat sama, 

Katakan kata padaku
kitakan bersama harungi semua
Darling
Tiada lain ku mahu
hanya kau satu untukku !

Friday, September 9, 2016

Let's Eat 2


Omomooo.. 
Sejak blog dikemaskini menjadi insan yang baru (even tuan lama), memanjang je update entry psal korean drama.  This time pon still pasal korean drama yg baru sj habis mek tonton.   Let's Eat 2.  Drama ni famous jg.  And Im believe that many korean drama lovers kat luar sana dah tengok drama ni sbb drama ni around 2015 kalau tak silap aku.  So now dah nak habis 2016, still aku just done with this drama.  Tapi masih belum terlambat.  

Drama Let's Eat ni aku tengok dkt Tv je.  TVN.  Since aku adalah penggemar korean drama/artis/entertainment/ no 1 dalam rumah ni, so tak pelik la kalau ada je muka aku dekat depan tv, channel yg aku tengok tak lain dan tak bukan 391, 393, 394, 395.  As TVN ni banyak buat drama dan juga show masak2 dan makan2, banyak juga la ilmu2 aku pasal makanan korea ni.  At least boleh belajar kan? Ye ke idok?  At the same time, hero drama Let's Eat ni adalah Dujun from Beast and I like him from 2012.  So aku terus jadi excited nak tengok.  So, tiap2 minggu, ternganga depan TV semata2 nak tunggu episode Let's eat ni.  Biasalah.. Nak download kemain susah kan.  hahaha

Btw, this drama was soo nice.  Tak de conflict pon just simple2 conflict je sbb it's all about food, food and food.  Ya Allah tengok drama ni memang jadi lapar je memanjang.  Even sotong kurita yg gerak2 tu pon aku boleh terliur.  Chincaaa :'(  All of the food nampak sangat sedap.  Tambah2 Goo Dae Yong (DooJoon) dan Baek Su Ji (Seo Hyu Jin)  makan, memang berjaya menumpaskan mana2 hamba Allah yg tengah diet kat luat sana.  And this drama was too sweet to handle.  Even dah last2 baru tau yg both are fall in love with each other, but it's fine.  Sbb drama ni langsung tak boring.  Heroin dia soo real and sangat comel time makan.  And how their friendship turn to love, can't handle.  Boleh plak si Goo Dae Yong tu ignore his feeling just like that sbb nak bagi die pnya bestfriend happy dgn Suji.  Ohmy.   hahaha.. So aku rated this drama 5 bintang sbb tak miss satu scene pon.  Kalau tak skip tu maksudnya best la kan. hahahaha.  

For korean drama lovers kat luar sana, do watch it (LET'S EAT 2).  Tak menyesal comfirm.
Happy Watching :)



Perfect match !




Image cr to:  Google

Wednesday, September 7, 2016

Cheese in The Trap

Salam. 
Malam ni tersangat excited nak updated blog sbb ada entry best.  Dah berapa hari nak cerita dkt blog, tp malas nak menulis since semalam dah update entry terbaru.

Actually dah 3 hari aku done with this drama "CHEESE IN THE TRAP."
Ya Allah.  Seriously.. Drama ni tersangat la best.  Sangat, sangat, sangat best.   Lain dari drama drama korea yang aku dah tengok sebelum ni.   Drama ni aired masa awal 2016, so fresh lagi la compared to drama2 lain yang aku tengah tonton.   

At the same time, this is the very first drama yang aku download illegally sendiri.  Hahaha..Tengok effort tu dah lain kan.  Before this semua ambik dalam hard disk chinggu.  This time, sbb dah seriously kempunan sangat nak tengok, ku relakan diri menunggu nak download every episode.  And aku even dah berhajat nak beli cd kalau memang tak boleh nak download this drama.   Alhamdulillah.  Lepas dapat ilmu nak download drama dgn mudah dan full good english subtitle dgn Anis Ruhana, aku terus download all the episodes.  Boleh tahan ye nak menunggu download drama ni =.=

Okay..  First of all, aku pernah tengok Yoo Jung aka Park Hae Jin ni berlakon dalam My Love from The Star yg mana dia ni direject habis habisan dkt Chun Seong Yi (Jun Ji Hyun) dkt drama tu.  hahahaha.. That time aku punya la frust sbb dia seriously too macho too cool too handsome to handle.  Baik plak tu. Perfect!  Memang second lead syndrome betul la aku masa tgk My Love from The Star even aku minat jg dgn Kim Soo Hyun.  Sebab suka tengok Park Hae Jin la aku jadi terbawa-bawa nak tengok Cheese in The Trap ni sbb this time dia dah pegang lead Hero beb.

And as expected.  Memang lakonan Park Hae Jin tak pernah mengecewakan.  Mek cairrr! Help.  
This time, mek terjatuh plak dgn acting Hong Seol aka Kim Go Eun heroin this drama.  Ya Allah.   Why soo cute and why soo talented?  Memang sgt menjadi.  Boleh pula die buat watak innocent dan seddo macam tu kat dalam this drama.  Before this aku memang tak pernah tgk Kim Go Eun ni berlakon and tak pernah kenal pon.   Tp once dah tgk drama ni, aku seriously buat research pasal Kim Go Eun.hahahaha... Sbb aku rasa dia mmg betol2 talented compared dgn heroin2 drama yg aku pernah tgk sebelum ni.   Beside, this drama tak macam drama2 lain taw.   Hero dia tak seperfect drama lain sbb Yoo Jung sometime bawa negative vibe dalam watak dia.  Tp still, aku tak terpengaruh dgn second lead syndrome sbb aku memang suka betul tgk Yoo Jung dgn Hong Seol dlm drama ni.   They made such a cute couple lmao.  

Banyak value jg dapat learnt from this drama.   Family, friendship, love, career, study and life.  Tak de la nak bercinta je 24 hours kan.   And I love the friendship between Seol, Bora dgn Eun Taek.   Macam best sgt2.   Masuk kelas Organizational Behavior, belajar faculty business lepas tu berebut nak daftar course. hahaha.. sangat lawak.  Seriously.  Rasa mcm mimpi2 je nak belajar balik. hahaha..
And how come Jung boleh jadi soo protective dkt Seol?  Goosebumps aku dibuatnya bila tengok Yoo Jung protect Seol.  Aegoooo2.  Seriously tak boleh nak move on :'(  How I wish drama ni ada second series.  Nak tengok lagi.  But not the movie..tp DRAMA..yg mana the only original lead yg pegang all the character even for the Part 2.  Tak maw hero or heroin lain.  Please please.

But, the most saddest thing, I hate the ending.  Sooooo cruel.  Boleh plak ending dia tergantung macam tu je.  Part ending tu serious spestik.   Memang betul2 nak marah mek dibuatnya.    Nak tau mcm mana ending, hang tengok la sendiri. Baru tahu betapa luka hati aku tgk episode 16 tu.. 
Btw, I rated 5 star for this drama.  Sangat2 direcommendedkan.  OST semua best (include yg Kim Go Eun sang one the ost).  



Image result for cheese in the trap wallpaper

Fan girling over Kim Go Eun now ;) hehehe

And always do for Park Hae Jin. 

Cheesy Jung !
Image result for cheese in the trap gif


Happy watching guys.
Image Cr to:  Google

Tuesday, September 6, 2016

Falling for Innocence

My very first korean drama within this holiday selepas penat berperang dgn sakit.
Actually dah lama drama ni ada dkt hardisk aku tp seriously tak rasa pon nak tengok sebab I don't like the heroin at first.  Sebelum ni pernah jg tengok Kim So Yeon jadi heroin dalam Prosecutors Princess tapi tak boleh nak go on sbb I don't think she can lead the roles well.  So tengok Prosecutors Princess pon sekerat je sbb rasa macam tak menarik drama tu. Then, this time seriously aku tak punya banyak korean drama stock.  So, just tengok apa yang ada kt dalam hard disk sbb malas nak download.

Ok mula2 this drama was soo dull.  Sebab aku ingatkan Jin Goo yang second hero dalam Descendant of The Sun tu yang pegang watak hero dalam drama ni.  So terus tak tertarik sbb I dont like him.  After the third episode terus fall in love.   Rupanya Jung Kyung Ho adalah hero sebenar.  Okay sebab die comel dan seiras dgn wooyoung oppa ku.  Lepas tu Kim So Yeon tu menjadi plak pegang watak P/A yang soo firm mmg terus tengok without skip.   Okaylah drama ni.  Kalau nak suruh aku rate, aku bagi 3 bintang.  Bukan sbb tak seronok tapi sebab too much conflict dalam company buat aku jadi rimas. hahaha.. tengok drama nak hilang stress, tak pasal2 plak kena fikir panjang pasal punca dan solution nak solve the conflicts. hahaha. Not good okay.    By the way, banyak value pasal friendship and family withing this drama.   Dan banyak juga ilmu psal kerja P/a can be learn from this drama.  Boleh la slow2 training nak kerja pakai drama korea ni. hahaha.  No OST yg best pon dalam drama ni.  So this drama is recommended buat all korean drama lovers kt luar sana.   Do watch it.  Happy watching :)

One more things, baru ku tahu yang Jung Kyung Ho ni boyfriend SNSD Sooyoung.  Tak jadi nak follow dekat IG. hahaha...


Image result for falling for innocence

Image result for falling for innocence

Welcome Back

Salam.
Setelah beberapa hari berfikir, aku akhirnya mengambil keputusan untuk kekal dgn nama blog ini.  
Once of my friends was very angry when I told about changing my blog name.  Katanya Ala Woo is always alawoo. why nak tukar.  And Im realized.  Its hard to change my own name here.  Bukan apa.  All my friends mmg recognized aku dgn alawoo.   Sayang plak nak letak nama baru.  Cik kunang-kunang ke, cik kupu-kupu ke.  hahaha.  Seriously tak leh move on.   Once tukar, everythings kena tukar, dari header to all the marks.  So better stay.  But still, aku nak mulakan dgn blog yang fresh dan baru.. So aku deleted all the previous post.  About 400++ entry.  Seriously nak menangis jg dibuatnya sbb its all started masa aku mula2 start masuk universiti dl.   Even tak selalu update blog, still this is the first digital diary ever.  Mana tak sayang.  Sempat jg baca balik all those post masa zaman muda.  Geli bak hang baca entry sendiri. Nak muntah ada, nak gelak ada.  How immature I am time tu.  Boleh buat entry yg soo childish. hahaha.  Lepas tu sedih sendiri sbb those funny things kena delete within one night.  Ya Allah.  As Im promise myself to start again from the beginning, even tak tukar nama blog.  Still, tak nak berpaut dgn entry lama.  Ada juga jumpa entry zaman tak bertudung dl.  And I was soo shy and feel bad for myself.  Ingat dah buang semua sbb secara rawaknya aku dah delete many post yg ada gambar tak bertudung.   Tak sangka terselit satu dan dua gambar lagi yg stay dkt blog.  Im begging my friends yg ada simpan or tersimpan gambar aku yg tak bertudung tu, merayu sangat mintak buang and delete.   Let start new.  So anggap je blog baru ni adalah ala yang baru.  Dan nama blog ni umpama nama aku dgn bekas suami yang masih mencintai tp terpisah jauh disebabkan beberapa faktor jarak dan masa.  Bianei wooyoung oppa.  

Stay chill with my new blog :*