Tuesday, September 6, 2016

Falling for Innocence

My very first korean drama within this holiday selepas penat berperang dgn sakit.
Actually dah lama drama ni ada dkt hardisk aku tp seriously tak rasa pon nak tengok sebab I don't like the heroin at first.  Sebelum ni pernah jg tengok Kim So Yeon jadi heroin dalam Prosecutors Princess tapi tak boleh nak go on sbb I don't think she can lead the roles well.  So tengok Prosecutors Princess pon sekerat je sbb rasa macam tak menarik drama tu. Then, this time seriously aku tak punya banyak korean drama stock.  So, just tengok apa yang ada kt dalam hard disk sbb malas nak download.

Ok mula2 this drama was soo dull.  Sebab aku ingatkan Jin Goo yang second hero dalam Descendant of The Sun tu yang pegang watak hero dalam drama ni.  So terus tak tertarik sbb I dont like him.  After the third episode terus fall in love.   Rupanya Jung Kyung Ho adalah hero sebenar.  Okay sebab die comel dan seiras dgn wooyoung oppa ku.  Lepas tu Kim So Yeon tu menjadi plak pegang watak P/A yang soo firm mmg terus tengok without skip.   Okaylah drama ni.  Kalau nak suruh aku rate, aku bagi 3 bintang.  Bukan sbb tak seronok tapi sebab too much conflict dalam company buat aku jadi rimas. hahaha.. tengok drama nak hilang stress, tak pasal2 plak kena fikir panjang pasal punca dan solution nak solve the conflicts. hahaha. Not good okay.    By the way, banyak value pasal friendship and family withing this drama.   Dan banyak juga ilmu psal kerja P/a can be learn from this drama.  Boleh la slow2 training nak kerja pakai drama korea ni. hahaha.  No OST yg best pon dalam drama ni.  So this drama is recommended buat all korean drama lovers kt luar sana.   Do watch it.  Happy watching :)

One more things, baru ku tahu yang Jung Kyung Ho ni boyfriend SNSD Sooyoung.  Tak jadi nak follow dekat IG. hahaha...


Image result for falling for innocence

Image result for falling for innocence

1 comment: