Monday, May 7, 2018

Im Not A Robot

Done with I'm Not A Robot.
Lama pla tak buat review korean drama.  Since lately slalu tak balik kampung time weekend, so I spend most of the time dkt rumah je.  Tengok drama.  So, Im done with this one. 

Best juga drama ni.  Short and simple.  Tak banyak conflict even sometime rasa tak logic, I just keep watching sbb hero dan heroin dia comel :P

This drama is fully recommended !!
plus, I love the OST!! I want to cry !!





Well said, !

HAPPY WATCHING !!!

Faizatul Fariza taken !

Assalamualaikum.

Hari ni I really want to update a very good news.  My 9 years bff finally got engaged !
Alamakk melepas la all the buja's fans.  Hahahaa.. Still i was the happiest person in the world.  and off course la terkejut kan.  Tak sangka sbb dah janji nak single sama2. hahaha. Lpas tu sllu ckp, mek yg kwin dl baru Buja yg kahwin, then mek respond balik Buja kahwin dl baru mek kahwin.
Tengok2 dah jadi tunangan orang.  A few month left.  Lepas ni naik pelamin laaa orang tu.

Still, I was soo happy since I believed he found a good man as her fiance.  Chukahaee uri chinggu.
Tak sabar nak makan nasi minyak and tengok awak naik pelamin :')









Semoga cepat ke jinjang pelamin dear buddy Fariza Pasuzi. 
Till then, anyeong !!!

Friday, May 4, 2018

Faizatul Fauziah Off Market

Assalamualaikum..

Berbulan menyepi akhirnya mek kembali. Alahaii, jelous betul tengok chinggu2 yang selalu update.  I was soo busy sampai tak sempat nak update blog, sometime sempat juga blogwalking dkt blog kawan2 even tak sempat nak baca semua, intai2 pon jadi lah.

This time mek nak share 1 story pasal my friend punya wedding.   Haaa. For those yg memang dah follow blog mek dari mula2 mek start blogging dl mesti kenal siapa Faizatul Fauziah.  Since mek dah delet all the entrys zaman jahiliah dl, so banyak story dah takde. Tinggal2 yg baru2 aje.  Still fine. 

Faizatul Fauziah aka Yah ni twins my bff.   Faizatul Fariza.  Since I've been a bff with Faizatul Fariza, off course la mek kena kawan dgn twin dia juga.  family dia juga. Kan?  Because Friends For Life.  Ececeeeee..  Hahahaa.  This twin soo seiras, so jangan tertukar pla sbb Fariza masih belum naik pelamin.  Btw, TAKEN! ok?

Okay, since dah lama tak jumpa each other, I used to apply for AL sbb nak sangat jumpa my bff ni.  Sambil attend wedding Yah, so mek boleh la reunion with Ja..  Dan Chique Lin juga bff mek dari Diploma, dan juga Syairah Mat Rani bff mek dari Master.  So all of us akan automatic jadi kawan baik semuanya.  hahahaha. Even Syairah dan Chique lynn tak pernah kenal before this, because of certain events, dierang pon boleh jadi rapat.  So kawan semua-semua la. Mudah kan. HAHAHAHA

btw, I miss theyolss sgt2.  Sampai tak berhenti sembang.  Rindu serindu-rindunya.
Majlis kahwin Yah buat dekat Tok Aman Bali Beach Resort.  Cantik sgt tempat dia.  So for those yang nak buat majlis kahwin dkt sini, boleh la risik2 dgn chinggu mek ni.  Sbb dia pon recommended this place.  sekali harung, boleh honeymoon terus beb. HAHAHAHA.


Tahniah Yah dan Akim.
Semoga berbahagia hingga ke Jannah.

Ni adik-adik mek join skli.. Driver mana boleh tinggal.


ambik berkat duduk atas pelamin orang. HAHAHA.


Ni chinggu mek Chique Lin aka Fatin Hazlin.  Siapa nak Pelamin dan Makeup utk hari bahagia boleh la pm dia.   Visit :  Lynbridalhouse (Facebook & Instagram)


my 9 years bff :')


Ni kak Nuni, In Law kpd Fariza.  Anak tiga tapi masih meletop.  Kalau nak tahu, kak nuni ni la consultant utk berat badan ideal yg mek idam-idamkan. Hahahaa.. just consult la.. Mek tak dengar sangat pon :P

Till we meet again chinggu




Too many pictures to upload.  Soon, kita update lagi 1 cerita menarik...
Anyeong !

Thursday, November 23, 2017

Busy Me

Assalamualaikum. 
Lamanya Ya Allah tak update any post. Lama juga tak blogwalking visit blog best2.
Alahai.. wahai blogger sekelian, Bianei for keep in silence for these few months.
Ternyata kehidupan bekerja jauh lebih berbeza dari zaman belajar.
Maklumlaa. this is the very first time I've working too long dalam 1 industry. 
Seriously, sebelum ni kejap2 je.  HAHAHAHA. semua tak serasi mungkin. 

Okay for this time being, memang langsung tak sempat nak update.   I was soo busy I want to cry :'(
Macam tu la manusia kan,bila dapat 1 nikmat yang Allah SWT bagi, mesti mengeluh, nak yang lagi baik.  Sedangkan kita tak sedar beribu orang di luar sana perlukan kelebihan yg kita ada.  Bukan kata tak bersyukur, bukan nak mengeluh, yaahh it's normal. And I knew this is the challenge of being an employee.  Pula pada seorang Boss yang was soo busy, yg always put all of his trust and kerja under my head, pula seorang staff yg kena handle all the welfare of the staff dkt my office and branch2 lain.  Still, I was so blessed.  Even busy mana pon, still Im realized, at  least aku ada kerja.  Alhamdulillah Ya Allah untuk rezeki yg melipah ruah ini.

Okay bercakap pasal kerja, dah lama tak balik tiap2 minggu. Kalau first 2 months kerja, tiap2 minggu balik kelantan. HAHAHA.  Boleh plak aku drive ulang alik tiap minggu. In fact letih juga dengan bawa baby Mini Cooper aku ( gelaran kpd my little viva) hahaha.. Tp demi keluarga tiap2 minggu rela.  Tp nowadays, tak sempat dah buat mcm tu.  3 week to 1 month sekali bru balik kampung. Bukan sbb tak ingat family, bukan tak rindu family, rumah semua tu, tapi sebab too many commitment, kadang2 weekend pon masuk office.  Alahaiii rindu rumah, rindu my parents, aunty and siblings.  tak lupa my little niece.  rinduu gila.. still tak kira, nak balik juga this week. tak kiraaaaaa..

My working hours, dari pukul 9 pagi to 5 petang.  kau rasaa?? best kot kalau ikut waktu ni..  Tp hampa sbb mek tak pernah lagi setakat ni balik  on time. kalau tak lepas magrib or else sampai pkul 9 terpaksa stay back dkt office.  Ya Allah.  Ikutkan kerja tak kan pernah habis.  Tp tu la dia.. Mujur lah aku ni masih single tiada suami mahupun anak.  hahahaha. Kalau tak comfirm dah jadi isteri Nusyuz.
Tapi lucky me sbb ada bff merangkap my teamwork ( ain dan etah), dan all my coworkers yang baik dan supportive.  Thanks all, sincerely I all of you.

For all, soon, i will spent some time untuk visit you all punya blog. very soon. 
Take a good care of your health all.. Be happy and have a bless.













Tuesday, August 1, 2017

Assalamualaikum wbt.

Anyeong readers and bloggers sekalian.  Oh myy.. its been a while and I miss my blog like seriously.  Dan rindu sangat nak blogwalking sana sini baca all my bloggers friend punya entry.  Ya Allah.  How I wish I could.

A few months pass by. and I was so bless-full and happy to tell my friends here that Im already have a permanent job.  Sebelum ni I was likee...ermmmm. Kejap kerja sini, kejap kerja sana.. And now, Alhamdulillah.. I've stick here and gladly happy to say that I will stay here sampai Im really2 able to gain as much knowledge as I can.  INSHAALAH.

And bila cakap kerja, everyone was like...Kerja apa, kerja kat mana, kerja macam mana, how much salary that you been paid, okay ke kerja, susah tak kerja tu, how was your boss, how was you coworkers, and how did surrounding of ur work place is going on... Macam2..
Yahhh.  nothing much to say. But Alhamdullillah, I've got a job that suitable with my courses, with my skills.  Even my ambition nak jadi Lecturer still dont know where to go, still, Im soo happy and sincerely glad to do this job.  Im working in HR and Admin area. Still people was like.. belajar sampai MASTER and lastly tak boleh jadi Lecturer juga? Ohh yeayy.. Sabar laaa.. Rezeki untuk jadi pengajar belum ada.  Who know?  Rezeki Allah ada dimana-mana.  And just follow the flow and enjoy this job.
And what the most important thing here, mek kerja kat mana? hahaha.. Serious ke nak tahu?  Serious? hahaha. Untuk pengetahuan semua, mek currently bekerja di Terengganu.  Yohooo.. Terengganu weii, the place where I used to spent alot of beautiful memories with my chinggu.  mana taknya. 3 years here during my Diploma.  Ya Allah.  I love Terengganu like seriously and Im seriously never expecting this kind of things will come true.  Macam dulu pernah juga simpan niat nak bekerja dekat Terengganu.  Because Im no soo called urbankind of people laa.  kampung-kampung is better.  So sgt tak sangkat after 5 years, finally mek kembali ke sini and berkhidmat disini.  What a good things beb.  Alhamdulillah sgt.

And Everything was fine about job.  I've got a good friends, good boss, and many good things even tak semua good good, still mek sgt bersyukur.  Soon kita cerita banyak-banyak ye pasal kerja and current life.

And thanks for those who never stopped praying and expecting good things from me.  Believe in my words, GOOD THINGS COME LATE.  still jangan pernah penat berdoa pada Allah SWT.  InshaAllah..

Till then.. nanti mek update lagi ye.
Saranghaeyooo.