Monday, May 7, 2018

Im Not A Robot

Done with I'm Not A Robot.
Lama pla tak buat review korean drama.  Since lately slalu tak balik kampung time weekend, so I spend most of the time dkt rumah je.  Tengok drama.  So, Im done with this one. 

Best juga drama ni.  Short and simple.  Tak banyak conflict even sometime rasa tak logic, I just keep watching sbb hero dan heroin dia comel :P

This drama is fully recommended !!
plus, I love the OST!! I want to cry !!





Well said, !

HAPPY WATCHING !!!

Faizatul Fariza taken !

Assalamualaikum.

Hari ni I really want to update a very good news.  My 9 years bff finally got engaged !
Alamakk melepas la all the buja's fans.  Hahahaa.. Still i was the happiest person in the world.  and off course la terkejut kan.  Tak sangka sbb dah janji nak single sama2. hahaha. Lpas tu sllu ckp, mek yg kwin dl baru Buja yg kahwin, then mek respond balik Buja kahwin dl baru mek kahwin.
Tengok2 dah jadi tunangan orang.  A few month left.  Lepas ni naik pelamin laaa orang tu.

Still, I was soo happy since I believed he found a good man as her fiance.  Chukahaee uri chinggu.
Tak sabar nak makan nasi minyak and tengok awak naik pelamin :')









Semoga cepat ke jinjang pelamin dear buddy Fariza Pasuzi. 
Till then, anyeong !!!

Friday, May 4, 2018

Faizatul Fauziah Off Market

Assalamualaikum..

Berbulan menyepi akhirnya mek kembali. Alahaii, jelous betul tengok chinggu2 yang selalu update.  I was soo busy sampai tak sempat nak update blog, sometime sempat juga blogwalking dkt blog kawan2 even tak sempat nak baca semua, intai2 pon jadi lah.

This time mek nak share 1 story pasal my friend punya wedding.   Haaa. For those yg memang dah follow blog mek dari mula2 mek start blogging dl mesti kenal siapa Faizatul Fauziah.  Since mek dah delet all the entrys zaman jahiliah dl, so banyak story dah takde. Tinggal2 yg baru2 aje.  Still fine. 

Faizatul Fauziah aka Yah ni twins my bff.   Faizatul Fariza.  Since I've been a bff with Faizatul Fariza, off course la mek kena kawan dgn twin dia juga.  family dia juga. Kan?  Because Friends For Life.  Ececeeeee..  Hahahaa.  This twin soo seiras, so jangan tertukar pla sbb Fariza masih belum naik pelamin.  Btw, TAKEN! ok?

Okay, since dah lama tak jumpa each other, I used to apply for AL sbb nak sangat jumpa my bff ni.  Sambil attend wedding Yah, so mek boleh la reunion with Ja..  Dan Chique Lin juga bff mek dari Diploma, dan juga Syairah Mat Rani bff mek dari Master.  So all of us akan automatic jadi kawan baik semuanya.  hahahaha. Even Syairah dan Chique lynn tak pernah kenal before this, because of certain events, dierang pon boleh jadi rapat.  So kawan semua-semua la. Mudah kan. HAHAHAHA

btw, I miss theyolss sgt2.  Sampai tak berhenti sembang.  Rindu serindu-rindunya.
Majlis kahwin Yah buat dekat Tok Aman Bali Beach Resort.  Cantik sgt tempat dia.  So for those yang nak buat majlis kahwin dkt sini, boleh la risik2 dgn chinggu mek ni.  Sbb dia pon recommended this place.  sekali harung, boleh honeymoon terus beb. HAHAHAHA.


Tahniah Yah dan Akim.
Semoga berbahagia hingga ke Jannah.

Ni adik-adik mek join skli.. Driver mana boleh tinggal.


ambik berkat duduk atas pelamin orang. HAHAHA.


Ni chinggu mek Chique Lin aka Fatin Hazlin.  Siapa nak Pelamin dan Makeup utk hari bahagia boleh la pm dia.   Visit :  Lynbridalhouse (Facebook & Instagram)


my 9 years bff :')


Ni kak Nuni, In Law kpd Fariza.  Anak tiga tapi masih meletop.  Kalau nak tahu, kak nuni ni la consultant utk berat badan ideal yg mek idam-idamkan. Hahahaa.. just consult la.. Mek tak dengar sangat pon :P

Till we meet again chinggu




Too many pictures to upload.  Soon, kita update lagi 1 cerita menarik...
Anyeong !

Wednesday, April 26, 2017

Weightlifting Fairy Kim Bok Joo and Real Love Story

Assalamualaikum.
Now mek soo excited nak update pasal this korean drama, Weightlifting Fairy Kim Bok Joo
Actually drama ni pon dah lama mek tengok cuma tak sempat nak update.  

Drama ni bercerita mengenai Kim Bok Joo (Lee Sung Kyung) iaitu seorang palajar dan athlete angkat berat di sebuah university dkt Seoul.  She to talented dalam bidang angkat berat but most of the sport student dkt university tu mcm look down la dekat athlete angkat berat especially perempuan.  Since dierang ni mcm chubby2 dan katang2 gitu. hahahaha. In fact, Bok Joo ni lawa je mek tengok, even shes willing to increase her weight just for this drama. Hero drama ni Joon Young (Nam Joo Hyuk) plak seorang athlete renang yang pada awalnya just a good friend with Bok Joo, ended up he's fall in love with Bok Joo.  The saddest part dalam this drama is when Bok Joo ni start ada feeling dgn Dr. Jae yi yang juga abang kepada Joon Young.  This is the first time ever Bok Joo fall in love and this is so sad bila Dr. Jae Yi just anggap Book Joo ni sbgai adik dia. Beside, Bok Joo even went to obesity class dgn Dr. Jae Yi semata2 nak get closed with him and she's never told him that she's actually a weightlifting athlete. Not too many conflicts in the middle of this drama and just some antagonist character yg ada like Joon Young punya ex girlfriends yang tak boleh nak move on dgn dia dan some of the teams dalam sukan angkat berat.  Itu aje.

Before this mek ada tengok Lee Sung Kyung ni berlakon dalam It's Okay, That's love as Kwang Soo's punya girlfriend.  While Joon Young ni plak dalam Cheese In The Trap as chinggu to Seol.  And I do like both of them while watching these before.  
And what make this drama is damn good is their chemistry.  Masa mek tengok drama ni, I can feel that both of this actor and actress were very matched.  Rasa macam they really fall in love in their real life.  HAHAHA.  Swag Couple sangat diorang ni. And what is more important right now, YESTERDAY !!! I've read a news that THEY ARE REALLY COUPLE IN A REAL LIFE .  I wonder lah how could this happen and Im soo happy I want to cry. Hahahaa..Seriously how come YG allowed and even declared this news is actually TRUE.  Lol.  Kata NO in house dating, so what now?
Semoga berbahagia for swag couple ^^

By the way, mek so seronok la kan sbb mek really like this drama.  I love their cute love story, their friendship between Bokjoo, Nam Hee and Seon Ok, the flow of this drama, the spirits and hard works to achieve their ambitions and dreams, the cast and all the things withing this drama.

So for those yang belom tengok WEIGHLIFTING FAIRY KIM BOK JOO, boleh la tengok ye sebab this is such a good drama. mek bagi 5 stars for this.  And chuolss takkan rasa pon mcm diorang acting sebab memang diorang betul2 IN LOVE masa tengah shooting and even now.  So macam real story lah kan.  Apa lagi, do watch it !

Related image

Image result for weightlifting fairy

swag friendship !
Image result for weightlifting fairy gif

First date be like ^^.

Image result for weightlifting fairy gif


Best couple ever !
Related image

Related image

Perfect Boyfriend. HAHAHA
Related image


Image result for weightlifting fairy gif

Same goes here Bok Joo yaa :'(
Image result for weightlifting fairy gif

Picture cr to:  Google and Tumblr

Tuesday, April 25, 2017

So Marrybrown

Assalamualaikum.
Yesterday, for the first time mek makan Marrybrown. Sebelum ni selalu aje lalu dan jeling jeling manja.  Tapi tak pernah plak mek singgah dan makan.  In fact mek tertarik jg tengok menu dia, sebabnya ada AYAM. hahaha.  As for your information, mek ni hantu ayam.  Bagi la ayam apa pun mek suka.  Tapi ayam tu kenalah tight, drumstick dan wings.  Lain part mek kurang especially bahagian dada.  So wherever mek makan ayam mek akan ambik tight laa offcourse jd first choice, tp kalau dah takde mek baru prefer other parts.   As long as ayam, its okay for me. HAHAHA.  sbb tu la mek ni dah jadi gemuk mcm ayam. :P 
Okay berbalik pada Marrybrown mek tadi..Bila mek tengok pada menu, most of the meals Marrybrown ni adalah burger dan ada juga nasi. Menu ayam tu tak banyak sangat.  So mek terus pilih this set sebab mek nampak ayam dia mcm best dan yummy sangat.  Ok bila mek buat observed dan investigated sendiri thru rasa, there were a few points yg mek boleh catch up kat sini.

1.  Ayam dia is way too big la dari ayam Mcd and almost like KFC size.

2.  Rasa ayam dia like a normal flavor.  Sedap aje, cuma mek rasa mcm dah terbiasa dgn tepung ni like tepung2 ayam goreng mek biasa beli.  

3.  Ayam dia crunchy dan  melompat gitu dalam mulut. LOL. but a bit oily.

4.  Coleslaw dia sedap juga, tapi that taste more to fruit salad.  macam manis2 sikit.  sbb dia ada campuran buah maybe.  tp mek prefer kfc punya lagi la.  mcm rasa pure cabbage gitu.

5. Mash potatoes dia okay aje.  Sama yang kita biasa buat dan makan. 

6. Roti dia lembut dan lagi sedap dari KFC.  like seriously.  mcm nak lagiiiii. please. 

7.  Price dia plak a bit difference aje dgn kfc dalam RM13 somethings, okay la kan sebab ayam die besor.

8.  Sos dia is more like tomato sauce dan kurang pedas.  For those yg prefer sos tomato tu tyme makan burger atau ayam maybe suka la kan dgn sauce ni.  

Overall everything was fine laah.  Sedap jg lah makan ayam dia sedar tak sedar sudah habis tinggal tulang aje.  HAHAHA. by the way ni mek pnya opinions la bila try set ayam Marrybrown ni.  Siapa yg dah cuba boleh la bagi opinion dia, tp kalau belum sila la mencuba yee. jangan plak jadi mcm mek, soo jakun.  Apa pon rasa ayam dia mek bedal ajaaa, asalkan ayam. HAHAHA.  





Tengah asyik membebel, mek terjumpa Fizo Omar that day.  Mek takdelah kata fans kpd fizo ni, tapi bila tgok ramai dok selfie dgn dia, mek join la skli. HAHAHAHA.
"Guana boh ore kelatey kitoo"? mek tanya dia. kekeke. (Kidding LOL)



Anyeong :*