Friday, September 16, 2016

Happy EID ADHA

So dearies.  How your raya?  Selamat Hari Raya AidilAdha to alls.  
Mine was soo simple.  As I've got too many wedding invitation and open house, I need to say sorry for those who I can't made it for your day.  Sebab banyak sangat, aku terpaksa pilih antara kebahagian dan kegembiraan.  Hahaha.  And yahh macam biasa.  Sebab raya haji lemak is all the way to come back to mama.  Sebab apa, makan daging dari pagi ke malam.  Lepas tu, since semua ada kt rumah like FULL HOUSE gitu, dapur 24 jam berasap.  Makan makan dan makan.  Yeahh happy me :)

And here, mek belanja gambar "When Cousin In LOVE."


Dan satu gambar mek posing maut gitu.  This aku recycle balik baju wedding my chinggu Shesoerni that day.  Since it loose so dont worry about lemak beku ye.  That is.  At rumah tokbah kesayanganku :)

A nice song and lyrics of the night utk semua before check out (Bunga Citra Lestari:  Aku Cinta Kau)

Jika ada yang bilang ku lupa kau, Jangan kau dengar
Jika ada yang bilang ku tak setia, Jangan kau dengar
Banyak cinta yang datang mendekat, Ku menolak
Semua itu kerana ku cinta kau


Jika ada yang bilang ku tak baik, Jangan kau dengar
Jika ada yang bilang ku berubah, Jangan kau dengar
Banyak cinta yang datang mendekat, Ku menolak
Semua itu kerana ku cinta kau

Saat kau ingat aku ku ingat kau
Saat kau rindu aku juga rasa
Ku tahu kau selalu ingin dengan ku
Ku lakukan yang terbaik Yang bisa ku lakukan
Tuhan yang tahu ku cinta kau


Good night and may evelybodddyy have a good EID ADHA :)
Anyeong !




Another Oh Hae Young/ Another Miss Oh

Salam.
Lagi update entry pasal Korean Drama.  Just done with this drama yesterday.  Another Oh Hae Young.   A.E spell like that.  hehehe..Oh my..Seriously sggh aku excited nak update entry pasal drama ni.  Lebih excited dari Cheese in The Traps.  Even still takleh move dgn C.I.T, tambah plak dgn drama ni, habislaaahh. Lagi tak boleh nak move. This drama was soo nice.  It was soo nice I want to cry :')

Actually drama ni panas2 lagi.  Sbb masa aku tengah busy nak settle and present dissertation a few months ago, aku ada tgk scene drama ni dkt IG mykdramadiary.  Scene yang Hae Young terbang dan peluk Doo Kyung tu. hahaha. I thought that scene was too funny and terus rasa excited nak tengok.  So I put that under my kdrama list yg wajib di tonton.  And yeahh.  I made it !  

Another Oh Hae Young ni seriously sgt best.  Takder stress nak fikir pasal watak antagonist sgt sbb everything happen sbb FATE masing-masing.  Ada pon sikit that was too easy to handle.   Jadi conflict dgn watak jahat tak banyak.   Drama ni pasal Oh Hae Young.  Yg mana Eric Mun/Moon aka Park Do Kyung ni ditinggalkan masa hari kahwin dia.  Girlfriend (Pretty Oh Hae Young) Do Kyung tak datang wedding and it was like...erm he was betrayed by his own girlfriend. Hari kahwin plak tu.  And one day his bestfriend Jin Sang tahu pasal sorang lelaki ni which is a handsome businessman (Han Tae Jin) akan berkahwin dgn Oh Hae Young.  He thought that perempuan tu adalah Pretty Oh Hae Young in fact perempuan tu adalah Plain Oh Hae Young.  Since he knew the investor yg invest dkt Tae Jin pnya business, his friend and Do Kyung plan to destroy him.  So Tae Jin tu kena masuk penjara.  Benda ni happen a few days before Tae Jin and Plain Oh Hae Young wedding akan dilangsungkan.  And this is soo sad.  Tae Jin terpaksa cakap dkt Plain Oh Hae Young yang dia nak cencel wedding dierang a day before wedding day dgn alasan his love to Oh Hae Young is not enough for them to get married.  and he was soo annoyed with Oh Hae Young way of eating.  Ya Allah this scene sgt la sedih.  Mek nangis segelas juga tgok scene ni. In fact Tae Jin betul2 sayang dkt Plain Oh Hae Young tu.   Di sini la terjadinya pertemuan antara Oh Hae Young dgn Park Do Kyung.   You know what Park Do Kyung ni boleh tengok future.   And Park Do Kyung always imagine and saw Plain Oh Hae Young even they did not know each other.   Bila dah tahu yg he actually tersalah orang, in which dia dah musnahkan perkahwinan another Oh Hae Young, he feel so bad.   And he go meet this Plain Oh Hae Young.   Lepas tu Oh Hae Young kena halau dkt Parents dia and sewa bilik store dkt rumah Do Kyung.  So they bocome closed and started to like each other.   Oh Hae Young pla mmg tak tahu yg Do Kyung is actually punca dia punya wedding tu cencel and she is seriously in love with Do Kyung. Ommmaaa..  So sad bila she knew the actual things happen.   Memang tragis.  

And all about this drama are way too nice to handle.  Semua best.  Relationship between Park Hoon dgn Ah Na soo comel even both are not matured enough.  And the friendship between Do Kyung and Tae Sang.  And how Jin Sang stay dkt rumah Do Kyung and termengandungkan Park Soo Kyung kakak kepada Do kyung. Hahahaha.   So lawak when both of them can speak France.  Hape pon tak faham.  Yang paling kuat aku gelak that scene masa Jin Sang tolong So Kyung pam jamban  tersumbat sbb So Kyung berak.  Nangis juga aku gelak. huaaaa :')))

Lepas tu pasal relationship Do Kyung dgn Hae Young tersangat la best.  Aku tak tahu nak describe apa sbb Eric punya wajah tu memberi sejuta impak dalam drama ini.  Ya Allah handsome sangat.  Ahh lupa Plain Oh Hae Young tu adalah Seo Hyun Jin yg mana heroin drama Let's Eat 2 yg aku update before.  She can lead this role really well.  Kalau tgok dia nangis seriously nampak real sesangat.   I love all the scene dalam this drama.  Masa Doo Kyung buka balik voice recording dia masa kecik2 bagi Hae Young dengar and suddenly OST dia, Scattered by KIM E.Z keluar, huaaa. sangat nice.  and that time, he give bracelet Pandora kt Hae Young (since Pandora sponsored this drama) hahaha.  seriosly soo sweet, I want to cry.  And what I see this drama, Hae Young seriously cool. He love Do Kyung to the fullest.  even too many time, Do Kyung tolak dia sbb knew that he will die, still she goes for Do Kyung.  Even she stated herself that she's been easy with Doo Kyung.  Come and go  whenever Do Kyung say soo.  And she love Do Kyung shamelessly.  Mmg seriously aku fall in love dgn watak Hae Young.   Beside, friendship between Do Kyung and his squad.  The cutest one masa dierang walk aimlessly follow Do Kyung sbb Hae Young knew the truth yg Do Kyung is actually the reason why her marriage kena cencel.   Comel je squad die follow Do Kyung dari belakang.  Pastu parents Oh Hae Young yang typical asian parents.   Want the best for their daughter.  Marah tp still support Oh Hae Young till she got her happiness dgn Do Kyung.  

Ahh so many things to describe.  Sbb this drama seriously sgt best.   OST dia semua best.  Plot dia best.  Semua scene best.  Actors dia pon semua best dan real.   Pastu this drama has a happy ending.  So tak delah aku frust sgt macam tgok Cheese in The Trap. And I soo in love with Eric Moon and Soe Hyun Jin.  Eric Moon soo handsome even alreayd 37.  aegoo.. Oppaaaa.  please wait for me oppa.  Janganlaa kahwin lagi unless dgn Soe Hyun Jin.  Memang real betul watak dierang sampai aku rasa nak marathon this drama again.  hahaha.  tak boleh nak move ni. Ottokei :'(

Kalau ikotkan nak type kat sni, tak sudah even 3 hari 2 malam sbb there are too many things to tell here.  Tp sokay.  Kalau nak tahu mcm mana the real drama, go and watch it "ANOTHER OH HAE YOUNG".  Full star mek bagi.  

Image result for another oh hae young








First date be like.......! 

And the funny duckling walk aimlessly ! 

The last one.. people fall for Eric smile.  So did my. hehehe


Done for tonight.   Happy watching dearies.



Cr to:  Google and owner of the tumblr 

Saturday, September 10, 2016

Tiba-tiba dengar lagu Haris Baba masa drive be like;

Image result for park sandara gif

pastu dok ulang ayat sama, 

Katakan kata padaku
kitakan bersama harungi semua
Darling
Tiada lain ku mahu
hanya kau satu untukku !

Friday, September 9, 2016

Let's Eat 2


Omomooo.. 
Sejak blog dikemaskini menjadi insan yang baru (even tuan lama), memanjang je update entry psal korean drama.  This time pon still pasal korean drama yg baru sj habis mek tonton.   Let's Eat 2.  Drama ni famous jg.  And Im believe that many korean drama lovers kat luar sana dah tengok drama ni sbb drama ni around 2015 kalau tak silap aku.  So now dah nak habis 2016, still aku just done with this drama.  Tapi masih belum terlambat.  

Drama Let's Eat ni aku tengok dkt Tv je.  TVN.  Since aku adalah penggemar korean drama/artis/entertainment/ no 1 dalam rumah ni, so tak pelik la kalau ada je muka aku dekat depan tv, channel yg aku tengok tak lain dan tak bukan 391, 393, 394, 395.  As TVN ni banyak buat drama dan juga show masak2 dan makan2, banyak juga la ilmu2 aku pasal makanan korea ni.  At least boleh belajar kan? Ye ke idok?  At the same time, hero drama Let's Eat ni adalah Dujun from Beast and I like him from 2012.  So aku terus jadi excited nak tengok.  So, tiap2 minggu, ternganga depan TV semata2 nak tunggu episode Let's eat ni.  Biasalah.. Nak download kemain susah kan.  hahaha

Btw, this drama was soo nice.  Tak de conflict pon just simple2 conflict je sbb it's all about food, food and food.  Ya Allah tengok drama ni memang jadi lapar je memanjang.  Even sotong kurita yg gerak2 tu pon aku boleh terliur.  Chincaaa :'(  All of the food nampak sangat sedap.  Tambah2 Goo Dae Yong (DooJoon) dan Baek Su Ji (Seo Hyu Jin)  makan, memang berjaya menumpaskan mana2 hamba Allah yg tengah diet kat luat sana.  And this drama was too sweet to handle.  Even dah last2 baru tau yg both are fall in love with each other, but it's fine.  Sbb drama ni langsung tak boring.  Heroin dia soo real and sangat comel time makan.  And how their friendship turn to love, can't handle.  Boleh plak si Goo Dae Yong tu ignore his feeling just like that sbb nak bagi die pnya bestfriend happy dgn Suji.  Ohmy.   hahaha.. So aku rated this drama 5 bintang sbb tak miss satu scene pon.  Kalau tak skip tu maksudnya best la kan. hahahaha.  

For korean drama lovers kat luar sana, do watch it (LET'S EAT 2).  Tak menyesal comfirm.
Happy Watching :)



Perfect match !




Image cr to:  Google

Wednesday, September 7, 2016

Cheese in The Trap

Salam. 
Malam ni tersangat excited nak updated blog sbb ada entry best.  Dah berapa hari nak cerita dkt blog, tp malas nak menulis since semalam dah update entry terbaru.

Actually dah 3 hari aku done with this drama "CHEESE IN THE TRAP."
Ya Allah.  Seriously.. Drama ni tersangat la best.  Sangat, sangat, sangat best.   Lain dari drama drama korea yang aku dah tengok sebelum ni.   Drama ni aired masa awal 2016, so fresh lagi la compared to drama2 lain yang aku tengah tonton.   

At the same time, this is the very first drama yang aku download illegally sendiri.  Hahaha..Tengok effort tu dah lain kan.  Before this semua ambik dalam hard disk chinggu.  This time, sbb dah seriously kempunan sangat nak tengok, ku relakan diri menunggu nak download every episode.  And aku even dah berhajat nak beli cd kalau memang tak boleh nak download this drama.   Alhamdulillah.  Lepas dapat ilmu nak download drama dgn mudah dan full good english subtitle dgn Anis Ruhana, aku terus download all the episodes.  Boleh tahan ye nak menunggu download drama ni =.=

Okay..  First of all, aku pernah tengok Yoo Jung aka Park Hae Jin ni berlakon dalam My Love from The Star yg mana dia ni direject habis habisan dkt Chun Seong Yi (Jun Ji Hyun) dkt drama tu.  hahahaha.. That time aku punya la frust sbb dia seriously too macho too cool too handsome to handle.  Baik plak tu. Perfect!  Memang second lead syndrome betul la aku masa tgk My Love from The Star even aku minat jg dgn Kim Soo Hyun.  Sebab suka tengok Park Hae Jin la aku jadi terbawa-bawa nak tengok Cheese in The Trap ni sbb this time dia dah pegang lead Hero beb.

And as expected.  Memang lakonan Park Hae Jin tak pernah mengecewakan.  Mek cairrr! Help.  
This time, mek terjatuh plak dgn acting Hong Seol aka Kim Go Eun heroin this drama.  Ya Allah.   Why soo cute and why soo talented?  Memang sgt menjadi.  Boleh pula die buat watak innocent dan seddo macam tu kat dalam this drama.  Before this aku memang tak pernah tgk Kim Go Eun ni berlakon and tak pernah kenal pon.   Tp once dah tgk drama ni, aku seriously buat research pasal Kim Go Eun.hahahaha... Sbb aku rasa dia mmg betol2 talented compared dgn heroin2 drama yg aku pernah tgk sebelum ni.   Beside, this drama tak macam drama2 lain taw.   Hero dia tak seperfect drama lain sbb Yoo Jung sometime bawa negative vibe dalam watak dia.  Tp still, aku tak terpengaruh dgn second lead syndrome sbb aku memang suka betul tgk Yoo Jung dgn Hong Seol dlm drama ni.   They made such a cute couple lmao.  

Banyak value jg dapat learnt from this drama.   Family, friendship, love, career, study and life.  Tak de la nak bercinta je 24 hours kan.   And I love the friendship between Seol, Bora dgn Eun Taek.   Macam best sgt2.   Masuk kelas Organizational Behavior, belajar faculty business lepas tu berebut nak daftar course. hahaha.. sangat lawak.  Seriously.  Rasa mcm mimpi2 je nak belajar balik. hahaha..
And how come Jung boleh jadi soo protective dkt Seol?  Goosebumps aku dibuatnya bila tengok Yoo Jung protect Seol.  Aegoooo2.  Seriously tak boleh nak move on :'(  How I wish drama ni ada second series.  Nak tengok lagi.  But not the movie..tp DRAMA..yg mana the only original lead yg pegang all the character even for the Part 2.  Tak maw hero or heroin lain.  Please please.

But, the most saddest thing, I hate the ending.  Sooooo cruel.  Boleh plak ending dia tergantung macam tu je.  Part ending tu serious spestik.   Memang betul2 nak marah mek dibuatnya.    Nak tau mcm mana ending, hang tengok la sendiri. Baru tahu betapa luka hati aku tgk episode 16 tu.. 
Btw, I rated 5 star for this drama.  Sangat2 direcommendedkan.  OST semua best (include yg Kim Go Eun sang one the ost).  



Image result for cheese in the trap wallpaper

Fan girling over Kim Go Eun now ;) hehehe

And always do for Park Hae Jin. 

Cheesy Jung !
Image result for cheese in the trap gif


Happy watching guys.
Image Cr to:  Google