Tuesday, August 1, 2017

Assalamualaikum wbt.

Anyeong readers and bloggers sekalian.  Oh myy.. its been a while and I miss my blog like seriously.  Dan rindu sangat nak blogwalking sana sini baca all my bloggers friend punya entry.  Ya Allah.  How I wish I could.

A few months pass by. and I was so bless-full and happy to tell my friends here that Im already have a permanent job.  Sebelum ni I was likee...ermmmm. Kejap kerja sini, kejap kerja sana.. And now, Alhamdulillah.. I've stick here and gladly happy to say that I will stay here sampai Im really2 able to gain as much knowledge as I can.  INSHAALAH.

And bila cakap kerja, everyone was like...Kerja apa, kerja kat mana, kerja macam mana, how much salary that you been paid, okay ke kerja, susah tak kerja tu, how was your boss, how was you coworkers, and how did surrounding of ur work place is going on... Macam2..
Yahhh.  nothing much to say. But Alhamdullillah, I've got a job that suitable with my courses, with my skills.  Even my ambition nak jadi Lecturer still dont know where to go, still, Im soo happy and sincerely glad to do this job.  Im working in HR and Admin area. Still people was like.. belajar sampai MASTER and lastly tak boleh jadi Lecturer juga? Ohh yeayy.. Sabar laaa.. Rezeki untuk jadi pengajar belum ada.  Who know?  Rezeki Allah ada dimana-mana.  And just follow the flow and enjoy this job.
And what the most important thing here, mek kerja kat mana? hahaha.. Serious ke nak tahu?  Serious? hahaha. Untuk pengetahuan semua, mek currently bekerja di Terengganu.  Yohooo.. Terengganu weii, the place where I used to spent alot of beautiful memories with my chinggu.  mana taknya. 3 years here during my Diploma.  Ya Allah.  I love Terengganu like seriously and Im seriously never expecting this kind of things will come true.  Macam dulu pernah juga simpan niat nak bekerja dekat Terengganu.  Because Im no soo called urbankind of people laa.  kampung-kampung is better.  So sgt tak sangkat after 5 years, finally mek kembali ke sini and berkhidmat disini.  What a good things beb.  Alhamdulillah sgt.

And Everything was fine about job.  I've got a good friends, good boss, and many good things even tak semua good good, still mek sgt bersyukur.  Soon kita cerita banyak-banyak ye pasal kerja and current life.

And thanks for those who never stopped praying and expecting good things from me.  Believe in my words, GOOD THINGS COME LATE.  still jangan pernah penat berdoa pada Allah SWT.  InshaAllah..

Till then.. nanti mek update lagi ye.
Saranghaeyooo.




Wednesday, April 26, 2017

Weightlifting Fairy Kim Bok Joo and Real Love Story

Assalamualaikum.
Now mek soo excited nak update pasal this korean drama, Weightlifting Fairy Kim Bok Joo
Actually drama ni pon dah lama mek tengok cuma tak sempat nak update.  

Drama ni bercerita mengenai Kim Bok Joo (Lee Sung Kyung) iaitu seorang palajar dan athlete angkat berat di sebuah university dkt Seoul.  She to talented dalam bidang angkat berat but most of the sport student dkt university tu mcm look down la dekat athlete angkat berat especially perempuan.  Since dierang ni mcm chubby2 dan katang2 gitu. hahahaha. In fact, Bok Joo ni lawa je mek tengok, even shes willing to increase her weight just for this drama. Hero drama ni Joon Young (Nam Joo Hyuk) plak seorang athlete renang yang pada awalnya just a good friend with Bok Joo, ended up he's fall in love with Bok Joo.  The saddest part dalam this drama is when Bok Joo ni start ada feeling dgn Dr. Jae yi yang juga abang kepada Joon Young.  This is the first time ever Bok Joo fall in love and this is so sad bila Dr. Jae Yi just anggap Book Joo ni sbgai adik dia. Beside, Bok Joo even went to obesity class dgn Dr. Jae Yi semata2 nak get closed with him and she's never told him that she's actually a weightlifting athlete. Not too many conflicts in the middle of this drama and just some antagonist character yg ada like Joon Young punya ex girlfriends yang tak boleh nak move on dgn dia dan some of the teams dalam sukan angkat berat.  Itu aje.

Before this mek ada tengok Lee Sung Kyung ni berlakon dalam It's Okay, That's love as Kwang Soo's punya girlfriend.  While Joon Young ni plak dalam Cheese In The Trap as chinggu to Seol.  And I do like both of them while watching these before.  
And what make this drama is damn good is their chemistry.  Masa mek tengok drama ni, I can feel that both of this actor and actress were very matched.  Rasa macam they really fall in love in their real life.  HAHAHA.  Swag Couple sangat diorang ni. And what is more important right now, YESTERDAY !!! I've read a news that THEY ARE REALLY COUPLE IN A REAL LIFE .  I wonder lah how could this happen and Im soo happy I want to cry. Hahahaa..Seriously how come YG allowed and even declared this news is actually TRUE.  Lol.  Kata NO in house dating, so what now?
Semoga berbahagia for swag couple ^^

By the way, mek so seronok la kan sbb mek really like this drama.  I love their cute love story, their friendship between Bokjoo, Nam Hee and Seon Ok, the flow of this drama, the spirits and hard works to achieve their ambitions and dreams, the cast and all the things withing this drama.

So for those yang belom tengok WEIGHLIFTING FAIRY KIM BOK JOO, boleh la tengok ye sebab this is such a good drama. mek bagi 5 stars for this.  And chuolss takkan rasa pon mcm diorang acting sebab memang diorang betul2 IN LOVE masa tengah shooting and even now.  So macam real story lah kan.  Apa lagi, do watch it !

Related image

Image result for weightlifting fairy

swag friendship !
Image result for weightlifting fairy gif

First date be like ^^.

Image result for weightlifting fairy gif


Best couple ever !
Related image

Related image

Perfect Boyfriend. HAHAHA
Related image


Image result for weightlifting fairy gif

Same goes here Bok Joo yaa :'(
Image result for weightlifting fairy gif

Picture cr to:  Google and Tumblr

Tuesday, April 25, 2017

So Marrybrown

Assalamualaikum.
Yesterday, for the first time mek makan Marrybrown. Sebelum ni selalu aje lalu dan jeling jeling manja.  Tapi tak pernah plak mek singgah dan makan.  In fact mek tertarik jg tengok menu dia, sebabnya ada AYAM. hahaha.  As for your information, mek ni hantu ayam.  Bagi la ayam apa pun mek suka.  Tapi ayam tu kenalah tight, drumstick dan wings.  Lain part mek kurang especially bahagian dada.  So wherever mek makan ayam mek akan ambik tight laa offcourse jd first choice, tp kalau dah takde mek baru prefer other parts.   As long as ayam, its okay for me. HAHAHA.  sbb tu la mek ni dah jadi gemuk mcm ayam. :P 
Okay berbalik pada Marrybrown mek tadi..Bila mek tengok pada menu, most of the meals Marrybrown ni adalah burger dan ada juga nasi. Menu ayam tu tak banyak sangat.  So mek terus pilih this set sebab mek nampak ayam dia mcm best dan yummy sangat.  Ok bila mek buat observed dan investigated sendiri thru rasa, there were a few points yg mek boleh catch up kat sini.

1.  Ayam dia is way too big la dari ayam Mcd and almost like KFC size.

2.  Rasa ayam dia like a normal flavor.  Sedap aje, cuma mek rasa mcm dah terbiasa dgn tepung ni like tepung2 ayam goreng mek biasa beli.  

3.  Ayam dia crunchy dan  melompat gitu dalam mulut. LOL. but a bit oily.

4.  Coleslaw dia sedap juga, tapi that taste more to fruit salad.  macam manis2 sikit.  sbb dia ada campuran buah maybe.  tp mek prefer kfc punya lagi la.  mcm rasa pure cabbage gitu.

5. Mash potatoes dia okay aje.  Sama yang kita biasa buat dan makan. 

6. Roti dia lembut dan lagi sedap dari KFC.  like seriously.  mcm nak lagiiiii. please. 

7.  Price dia plak a bit difference aje dgn kfc dalam RM13 somethings, okay la kan sebab ayam die besor.

8.  Sos dia is more like tomato sauce dan kurang pedas.  For those yg prefer sos tomato tu tyme makan burger atau ayam maybe suka la kan dgn sauce ni.  

Overall everything was fine laah.  Sedap jg lah makan ayam dia sedar tak sedar sudah habis tinggal tulang aje.  HAHAHA. by the way ni mek pnya opinions la bila try set ayam Marrybrown ni.  Siapa yg dah cuba boleh la bagi opinion dia, tp kalau belum sila la mencuba yee. jangan plak jadi mcm mek, soo jakun.  Apa pon rasa ayam dia mek bedal ajaaa, asalkan ayam. HAHAHA.  





Tengah asyik membebel, mek terjumpa Fizo Omar that day.  Mek takdelah kata fans kpd fizo ni, tapi bila tgok ramai dok selfie dgn dia, mek join la skli. HAHAHAHA.
"Guana boh ore kelatey kitoo"? mek tanya dia. kekeke. (Kidding LOL)



Anyeong :*

Sunday, April 23, 2017

What a week

Assalamualaikum
Mek selalu tertanya-tanya, korang kalau pergi IKEA buat apa? 
Sebab ada yg pergi semata2 nak makan aje. ada yg pergi sbb nak beli barang barang IKEA and ada yg pergi sana for both.  Beli barang dan lepas tu makan.  
Dan mek tergolong dalam golongan pertama. hahaha.  Pergi IKEA dan direct menuju ke tempat makan.  Without even give a glance dkt perabot dan barang IKEA yg lain. hahaha. Takdelah sampai mcm tu.  Sometimes ada lahh jeling2 manja.  Tapi majority kawan2 mek mmg sama aje, 95% dari kawan mek yg selalu jalan dgn mek, mostly datang IKEA dan makan saje.  5% tu antaranya mek refer pada Mekyah buddies mek selalu kena tolong mama dia belikan barang rumah.  Yang lain memang tak.  

By the way, a weekend is worth-full kalau boleh spend tyme dgn bestfriend kita kan.  First tyme jumpa dgn Chique Lyn dkt KL. And we are soo soo excited sebab dah lama sgt tak jumpa.  Rela harungi jem dari Shah Alam ke Cheras lepas tu ke Damansara.  




Mekyah yang badmood sbb tak sempat nak makeup.  Pagi2 lagi mek dgn mekja call cakap dduk bawah rumah, jom makan2 kejap.  lari dia turun without touch up. apa lagi.  full day badmood. hahaha.
btw, sokay yahh sbb Mr.z you syg you.


 Mek yang umpama lembu kekenyangan.  Mohon jangan muntah tgok gambar mek ye.



Bff mek dari diploma sampai leni.  Buja dan Lyn :)

 See you soon chique lynn :*

GOOD NIGHT and Rest in Peace for this !

Wednesday, April 19, 2017

Shopping King Louie

Assalamualaikum
Actually dah lama mek tengok drama ni and I was forgot to make a review about this drama until I listened for this drama's ost this morning.  Yes.  I need to make some.  So excited sgt nak cerita pasal SHOPPING KING LOUIE ni.

Ok the hero for this drama Louie aka Seo In Guk yang mana pewaris tunggal Goldline Group. Louie ni kaya gila and he love shopping very much and his grandma just don't mind about this sbb grandma dia syg sangat kat Louie.  Tapi dia tak tinggal bersama sbb grandma dia believe over this one thing; yang mana keturunan dia akan mati kalau tinggal dkt dgn dia as anak dgn menantu dia accident sbb stay together dgn dia.  Since dia syg sgt dgn Louie so dia hantar Louie dduk dkt overseas.  Tp one fine day, grandma dia ni sakit and Louie cepat2 lah balik Seoul nak tgok grandma dia.  Si Louie ni ada seorang uncle yg soo jelous and want all of his assets.  He asked Louie to drive alone dari airport as he planned for something bad jadi dkt Louie like accident something like that la.  And the accident is really happened luckily bkan dkt Louie tp orang lain yg dah robbed all Louie's things.  So grandma and all the family members ingat Louie ni dah mati rentung dgn kereta2 nya sekali.  In fact, lelaki yg mati tu bukannya Louie.  And Ko Bok Shil aka Nam Ji Hyun ni plak gadis kampung yg datang ke Seoul sbb nak cari adik dia Ko Bok Nam.  Ended up dia jumpa si Louie ni yg dah hilang ingatan dduk minta sedekat dkt kaki lima, tapi he wore Bok Nam's punya pakaian.  So Bok Shil ingat Louie ni kenal dgn Bok Nam and decided nak jaga Louie sampai ingatan Louie ni pulih.   

Oh my.. this drama is so good.  Takde conflict sangat and flow drama dia pon tak berbelit.  I just enjoy this drama.  Plus Louie was so clingy and I like his character yg cute sangat dgn Bok Shil. Tyme family dia pergi ambil Louie the most saddest part and I cry a river bila tgk Bok Shil find out about this dkt TV yg Louie dah kembali kpd family dia.  and he thought that Louie akan lupakan dia LOL.  In fact Louie ni belikan all the expensive things nak letak dkt rumah lama dia dgn Bok Shil and he planned to marry Bok Shil. LOL.  Sooo panjang kalau nak cerita sampai all the 16 episodes.  So do watch yourself dear.

So for those korean drama lover, please please please tgok drama ni.  Drama best.  OST best and Character all of them pon best.  Mek bagi five star JJANG.


Related image

That moment when Louie and Bok Shil done with their PERM. hahahaha

I saw these scenes and Im crying a river.  She still love Louie even Louie have nothings.  

Louie scared of spider. LOL


picture cr to:  google and tumblr